У Львові просять встановити ремені безпеки для дітей у громадському транспорті

4 листопада львів'янин Василь Лозовий створив електронну петицію до Львівської міської ради з проханням прийняти ухвалу про заборону перевезення дітей до 4 років у громадському транспорті міста без ременів безпеки та встановити останні у всіх салонах. Свою позицію автор звернення пояснює тим, що автобуси, трамваї та тролейбуси не обладнані автокріслами чи дитячими ременями безпеки.

За словами мешканця Львова, якщо дитина в 4 роки їде з мамою в громадському транспорті і стається автопригода, то малеча отримує серйозні травми. Нещодавно у Верховній Раді підтримали законопроект, який передбачає штрафи за перевезення дітей до 12 років без автокрісел та ременів - 510 грн та 850 грн за повторне порушення.

"Єдине, що потрібно зробити, щоб забезпечити дітей безпекою в громадському транспорті - це ремені безпеки, якими можна обладнати сидіння в тих же автобусах, тролейбусах і трамваях, та поставити відповідні таблички і знаки. Таких сидінь має бути хоча би 10 % від загальної кількості", - зазначив Василь Лозовий.

Зазначимо, що львів'янин - не єдиний, кого надихнув на зміни щойно прийнятий закон про автокрісла. Киянин Олег Рівтін нещодавно звернувся з відкритим листом до сервісів таксі Uber, Uklon і Bolt та попросив встановити дитячі крісла в салонах їхніх автівок.

Додамо, що електронна петиція повинна набрати 500 голосів за 60 днів з моменту публікації, щоб звернення опрацювали у Львівській міськраді. Раніше сайт 032.ua розповідав про проекти, які подали цього року львів'яни на Громадський бюджет.

Новини компаній
13:00, Сьогодні