Львівських активістів викликають на допити через антиукраїнського блогера

Понад два десятки львівських активістів поліція викликала на допити через заяву скандального антиукраїнського блогера Павла Хоміва, який звинувачує їх у побитті та переслідуванні.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Про те, що львівських активістів викликали на допити у цій справі, першим повідомив голова “Варта 1” Ігор Зінкевич. 

“Сьогодні 17 жовтня 2019 мав телефонну розмову з слідчим Залізничного ВП Львівської області, яка мене ввічливо запросила допитати по питанню помідорів і Хоміва Павла”,  – написав Ігор Зінкевич на своїй Facebook-сторінці.

Відома львівська адвокатка та голова ГО “Варта” 700 повідомила у коментарі для 032.ua, що і її викликали на допит, хоча вона стверджує, що не була свідком випадків побиття Павла Хоміва. Також, за її словами, до поліції викликали  активіста та атовця Руслана Оруджева, журналіста Олега Радика, бійця “Правого сектора” Тараса “Хаммера”, активіста ВО “Батьківщина” Андрія Вихопня – загалом понад 20 людей

“На скільки я знаю, Хомів поскаржився на три випадки: на те, що його закидали помідорами біля суду на Чоловського, на те, що його побили десь у суді і ще на одне побиття на вул. Любінській. Так от перший та останній випадки я бачила лише з відео. Якщо говорити про випадок на Любінській, то я не бачила, що його хтось бив. До нього лише підходили активісти і запитували, як він сміє у Львові виявляти свою антиукраїнську позицію. Я була лише свідком ніби-то побиття у суді, але скажу, що не бачила, щоб його хтось бив. Тим більше, там було багато патрульних і навряд чи вони б допустили це”, – сказала Наталя Шелестак журналісту 032.ua.

Вона також зауважила, що такі допити почались саме після того, як на Львівщині змінили керівництво поліції. 

“Мені дивно те, що Хомів якось потрапив на прийом до нової начальниці слідства Львівської області Наталії Харченко, хоча офіційно у неї ще не було прийомних днів. Мені дивно те, що люди з такою відвертою антиукраїнською позицію почали розправляти свої крила зараз, коли ми маємо нового керівника обласної поліції Василя Віконського”, – додала Наталя Шелестак. 

У пресслужбі поліції Львівської області відмовились коментувати цю ситуацію і сказали журналісту 032.ua, що інформацію у цій справі можна отримати лише через інформаційний запит.

Додамо, що Павло Хомів відомий у Львові своєю антиукраїнською позицією, зокрема різкими висловлюваннями про Революцію Гідності та героїв АТО. Через це на початку серпня 2018 року його додали до бази  “Митворець” як “антиукраїнський пропагандист та провокатор”. 

Того ж місяця, як повідомляв032.ua біля будівлі на вул. Чоловського, у якій розташовані кілька львівських судів, його закидали помідорами.