Новий КПК увів правоохоронні органи в хаос і колапс – прокурор

У перші дні після впровадження нового Кримінально-процесуального кодексу у правоохоронних структурах панував хаос і колапс, однак ця ситуація за три місяці зміниться на краще. У цьому переконаний прокурор Львівської області Олег Василенко. Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції.

Хаос, який виник у правоохоронних органах О.Василенко пояснив тим, що частина працівників міліції виявилася неготовою до провадження нового КПК. Оскільки сподівались, що його введення в дію відтермінують.

«Деякі працівники міліції були неготові – сподівалися, що введення в дію КПК відтермінують, перенесуть. Тільки за наполегливого втручання прокуратури, вони почали його вивчати. Незнання в повній мірі нового кримінального процесу дещо їх страшить. Але введення будь-чого нового потребує певного перехідного періоду. Порівняно з першим тижнем, коли був ступор і колапс, – зараз ситуація вирівнялася. Думаю, за квартал роботи нового КПК все буде сприйматися добре, невимушено і  функціонуватиме належним чином», – зазначив О.Василенко.