На Жовківщині вулиці ремонтуватиме фірма, яку підозрюють у розкраданні державних коштів

Низку вулиць міста Рава-Руська Жовківського району ремонтуватиме фірма, яку підозрюють у розкрадані державного майна.

Як повідомили журналісти “Наші гроші.Львів”, мова йде про ТОВ “Галицькі дороги”.

Міська рада Жовківського району вже підписала п’ять договорів із згаданою фірмою на ямковий ремонт п’яти вулиць: Шевченка, Могильницького, Григоренка, Лесі Українки та Ярослава Мудрого. Загалом сума контрактів становить близько 1 млн грн. Але оскільки сума договорів менша 200 тис. грн, то у справі обійшлось без торгів та аукціонів, Рава-Руська міськрада “віддала” всі роботи ТОВ “Галицькі дороги”.

Додамо, ТОВ “Галицькі дороги” фігурує у кримінальному провадженні, де слідчі Дрогобицького відділу поліції підозрюють фірму у розтраті державних коштів. Згідно судової ухвали, згадана компанія проводила капітальний ремонт вулиці у Меденичах, що у Дрогобицькому районі. Зазначена вартість реконструкції — 385 тис грн, проте слідчі підозрюють, що працівники компанії завідомо вказали неправдиві відомості в акти виконаних робіт.

А у січні 2019 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко згадав фірму у дописі на Facebook, де повідомив, що правоохоронцям намагалися дати хабаря у розмірі 2 тис. доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності ТОВ “Галшляхбуд” і ТОВ “Галицькі дороги”. Саме ці дві компанії підозрюють в розкраданні коштів під час капітального ремонту дороги в Дрогобицькому районі. За попередньою інформацією, на спробі дати неправомірну винагороду затримали чоловіка Альони Барабанової – власниці компанії “Галицькі дороги”.

Довідково, ТОВ “Галицькі дороги” зареєстровали у Львові два роки тому, у 2017 році. Протягом існування компанія отримала 43 державні замовлення на 8 млн грн, серед яких лише одна закупівля за конкурсом.

Фото на головній умовне.

Читайте також: Де у Львові краще не пити воду, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА.