Книга львівського письменника «Історію з грифом «Секретно»» увійшла в ТОП грудня

Книга львів’янина Володимира В’ятровича «Історія з грифом "Секретно"» увійшла в ТОП-5 книжок у грудні від газети «День». Такий список опублікувало видання як рекомендацію для читачів, що варто прочитати цього місяця.

 «Історична тематика теж буде на часі в грудні. Книжка складається з окремих "нарисів", що розповідають про різні цікаві та маловідомі або суперечливі епізоди історії ХХ століття. Є тут, наприклад, про репресії письменників у 1930-х роках і про українсько-польську різанину 1940-х. Або справжній пригодницький детектив про людину на ім’я Хаїм Сигал, котрий у часи Другої світової примудрився побути і радянським міліціонером та партизаном, і українським повстанцем-"бульбівцем", і комендантом нацистської поліції, й контрабандистом на польсько-німецькому кордоні», — описує книгу журналіст Олег Коцарев.

Окрім «Історії з грифом "Секретно"», газета «День» також рекомендує прочитати такі книги: «Найкращі часи» Галини Ткачук, «Біографія випадкового чуда» Тані Малярчук, «Адам» Остапа Сливинського, «Птахи з невидимого острова» Валерія Шевчука.

Нагадаємо, що «Історії з грифом "Секретно". Нові сюжети» — друга книга з серії, в якій історик Володимир В’ятрович розповідає про минуле України на основі раніше таємних документів КҐБ.

 «Книга вийшла друком у вересні 2012 року в рамках проекту «Наш формат історії», втіленого Центром досліджень визвольного руху, мистецькою агенцією «Наш формат» та видавництвом «Часопис» за сприяння порталу ТСН.ua.- кажуть у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху

 

Новини компаній
13:00, Вчора