Для самочинної забудови по вул. Шевченка, 307-а затвердили містобудівні умови

7 вересня виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Каньйон» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Т. Шевченка, 307-А (будинки № 1 - №3 на генплані).

Окрім уже наявного інвестора, до забудови планує долучитися ще один інвестор, який дофінансує завершення узаконеного самовільного будівництва багатоквартирних будинків замість готелю, - передає кореспондент 032.ua.

Як розповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич,забудовник, новий інвестор, а також люди, які купили квартири у майбутніх будинках, погодили між собою завершення будівництва житлового комплексу на Шевченка, 307-А.

Читайте також: У Львові підтримали реконструкцію торгового центру та будівництво нових офісів

Виконком розглянув та підтримав рішення про затвердження містобудівних умов і обмежень на перші три будинки із чотирьох у комплексі, аби побачити, як забудовник - ТзОВ “Каньйон” буде виконувати покладені на нього зобов’язання, завершить будівництво і віддасть квартири людям, які їх уже купили (це І, ІІ, ІІІ-тя черга будівництва).

Разом із тим, зобов’язання між ЛМР та забудовником про передачу місту майна ще не підписані.

“Ми їх технічно з голосу будемо вносити”, - зазначила Гелена Пайонкевич.

Читайте також: У Львові не дозволили збудувати багатоквартирний будинок біля історичної вілли

Слід додати, що у одній секції є 91 квартира. Кожна секція має загальну площу близько 3600 м кв.

На засіданні виступив представник вкладників, який наголосив, що необхідно видати містобудівні умови, оскільки є більше 200 людей, що вклали свої кошти в це будівництво.

Нагадаємо, у червні розгорівся масштабний скандал навколо справи кількарічної давнини - забудови з порушенням на вулиці Шевченка, 307-А. Сварки почалися після того, як 17 травня 2018 року сесія Львівської міськради підтримала фактичне узаконення самовільно збудованої багатоповерхівки на місці, де за документацією 2015 року мав бути готель з приміщеннями обслуговування. Більш детально про саму забудову сайт 032.ua писав ТУТ.