Про це варто знати: які ухвали прийняли депутати міської ради Львова у четвер, 9 лютого (ФОТО)

У четвер, 9-го лютого, депутати міської ради зібралися на пленарне засідання, яке мало відбутися ще 26 січня. Однак тоді, нібито, через загрозу для життя народних обранців, сесію перенесли на невизначений термін. Однак і 9-го лютого поблизу Ратуші було неспокійно: близько 100 активістів влаштували акцію протесту під стінами мерії, у самій міськраді було чимало представників "Муніципальної дружини" та хлопців спортивної зовнішності.

Та незважаючи на такі собі проблемні ситуації, депутати міськради знайшли в собі сили допрацювати до кінця та прийняли важливі рішення.  Тож сайт 032.ua пропонує Вашій увазі найважливі ухвали, які прийняли депутати під час пленарного засідання у четвер, 9-го лютого.

1. Міські обранці ліквідували чотири комунальні стоматполіклініки нашого міста. Відтепер медичні установи будуть комунальними неприбутковими підприємствами. Логіка проста, пояснюють слуги закону: треба, аби поліклініки надавали послуги пацієнтам та могли офіційно заробляти гроші за надані послуги. 

2. Водночас із ліквідацією комунальних стоматполіклінік, депутати міської ради затвердили міську програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення міста Львова. Хто може безкоштовно лікувати зуби у стоматологів, можна дізнатись ТУТ. 

3. Крім того, народні обранці докинули грошей на бюджет розвитку нашого міста. Він поповнився аж на 74,8 мільйонів гривень, а кошти ці мають витратити на покращення інфраструктури міста. 

4. Також під час пленарного засідання міський голова Львова Андрій Садовий розповів депутатам, що у березні стане відомо, скільки наше місто отримає грошей від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу, полігону та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. 

5. Тим часом на вулицях Львова побільшає нових тролейбусів. А все тому, що депутати передали на баланс "Львівелектротрансу" п’ять низькопідлогових "електронівських" тролейбусів. 

Крім того, слуги народу заслухати звіт заступника міського голови Львова Андрія Москаленка щодо стратегії поводження з ТПВ у Львові. А от послугати звіт директора "Львівспецкомунтрансу" щодо використаних грошей у 2016 році, депутатам так і не вдалося. А все тому, що директор підприємства на пленарне засідання просто не з’явився.