ДАІ: Спосіб перевірки на тверезість водій може обрати сам

Тверезість водія інспектори ДАІ зараз перевіряють не так званими «трубками», а алкометрами іноземного виробництва. Вони з’явились в Україні близько 2 років тому.

Близько двох років тому інспектори ДАІ почали використовувати алкотестери німецького виробництва «Драгер» як найшвидший і найпростіший спосіб перевірки стану водія на дорозі. До цього чуда техніки львівські водії ставляться з недовірою, оскільки трапляються випадки недотримання процедури тестування. Зокрема, перевірка має здійснюватись у присутності двох свідків, які не є працівниками міліції. Сам прилад не може бути задіяний без дозвільних документів, і водій має право ознайомитися з ними.

У Львівському обласному управлінні ДАІ додають: спосіб перевірки на тверезість водій може обрати сам: «Якщо водій сам каже, що керував у нетверезому стані, то він одразу підписує протокол – це є перший варіант. Другий – можна одразу на місці перевірити водія за допомогою цього приладу – алкотестера, і третій варіант – доставки у медичний заклад. Але це все робиться за бажанням самого водія», – запевняє Світлана Добровольська, керівник прес-служби УДАІ у Львівській області.

Натомість, відмову від перевірки правоохоронці прирівнюють до водіння у стані сп’яніння. Як свідчить статистика, за останній рік п’янство за кермом збільшилось на 24%.

Новини компаній
11:00, Сьогодні