Під час Тижня мобільності спеціалісти розкажуть, як звільнити львівські вулиці від автівок та пересадити людей на трамваї

У 20-му столітті європейські міста планували так, щоб було зручніше пересуватися ними автомобілями, а не іншими видами транспорту.

Наступного тижня у Львові вп'яте стартує Європейський тиждень мобільності. Тема цьогорічних заходів – «Наші вулиці – наш вибір». Спеціалісти намагатимуться зрозуміти вплив транспорту на міське життя і на тому, яким чином можна відновити рівновагу між простором, що його займають автомобілі, і простором, що належить велосипедистам та пішоходам. А ще – як віддати пріоритет громадському транспорту. Про це 032 повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Спеціалісти намагатимуться зрозуміти вплив транспорту на міське життя і на тому, яким чином можна відновити рівновагу між простором, що його займають автомобілі, і простором, що належить велосипедистам та пішоходам

«У 20-му столітті європейські міста планували так, щоб було якнайзручніше пересуватися ними автомобілями, а не іншими видами транспорту. Через засилля приватних авто, наші міста застрягли в заторах, стали брудними й шумними, жити в них неприємно і шкідливо для здоров’я», – зазначив координатор Європейського тижня мобільності Дем’ян Данилюк.