Цієї ночі в АТО загинув українець американського походження «Франко»

Цієї ночі в бою за Іловайськ загинуло дев’ять бійців Нацгвардії та громадянин України американського походження з позивним відомого українського письменника.

Про це у Фейсбуку повідомив радник глави МВС України Антон Геращенко.

Про «Франка» кажуть, що Україна для нього була другою Батьківщиною

«Я познайомився з ним, коли займався формуванням і навчанням батальйону «Донбас» на тренувальній базі Нацгвардії в Петрівцях. Коли я запитав у нього звідки він так добре знає англійську мову, «Франко» відповів, що він народився, виріс і провів більшу частину життя в США. Років 10 тому знайшов роботу в Україні менеджером з продажу металопродукції за кордон, на великому заводі в Маріуполі, де він і жив усі ці роки. Там він оформив і громадянство України», - написав Антон Геращенко у Фейсбуку.

Про «Франка» кажуть, що Україна для нього була другою Батьківщиною.

Я не збираюся повертатися в США. Я люблю Україну

«Франко» був дуже скромним і сором'язливим людиною з величезною силою духу і принципами. Коли я його запитав, навіщо йому в минулому громадянину США йти воювати за Україну він сказав такі слова: "Україна для мене друга Батьківщина. Я не збираюся повертатися в США. Я люблю Україну і обов'язок кожного громадянина і чоловіки захищати свою Батьківщину коли над нею нависла загроза», - додав Антон Геращенко. 

20:00, Сьогодні