В перший день Нового Року у Львові народилося 20 немовлят

У перший день Нового Року у Львові народилось двадцять діток. Серед яких 9 хлопчиків і 11 дівчаток. За словами матерів немовлята чемні і гарно поводяться

Це вдвічі більше, ніж торік — тоді на Новий рік народилося 9 дітей. Першою у місті на світ двадцять хвилин по опівночі народилася Софійка. Її мати 24 річна пані Оксана не може натішитися свой крихітці.  “Чемна, спить, гароно повдиться”,-каже мама новонародженої, пише fakty.ictv.ua

9 хлопчиків і 11 дівчаток приніс лелека цьогоріч львів'янам на Новий рік. Для пані Лесі її хлопчик — найочікуваніший подарунок долі.  “Золотенький мій, подаруночок такий”,- каже мама. Жінка каже, довго міряла про дитинку і тепер не може передати радості. Ім'я — Максимко вибрала ще тоді, коли дізналася, що народиться хлопчик. “Коли він там штовхався, особливо в отанній період — навіть ручку було видно, наче він махав мені — і назвала його Максимко ще в той період”,- дадає пані Лесі.

Минулоріч у Львові народилося близько 8,5 тисяч немовлят. Нині у місті після спаду вже народжується стільки немовлят, як у Радянські часи. А першому пологовому будинку навіть вдалося побити рекорд 1984 року, тут минулого року народилося понад п'ять тисяч немовлят. Позитивна тенденція у місті з приростом населення — у Львові вже народжується більше людей, ніж помирає.

“Тішить, але щоб тенденція зберігалася, це повинні чоловіки і жінки над цим працювати. Я завжди кажу, що жінка повинна народити тричі. Один раз для себе, один раз для чоловіка, один раз для держави”,- каже Людмила Шекета, головний лікар Львівського пологового будинку №1.