Підсумки 2013 року у Львові: електронна черга у садочках та ІТ Олімпіада

Львів у 2013 році був різноманітним. Пропонуємо згадати, який він був для Львова у сфері освіти. 

Якісна освіта

•          Електронна черга в садочках. З жовтня у місті працює електронна черга у ДНЗ. Це дає змогу впорядкувати ситуацію. Програма працює наразі у тестовому режимі, до неї підключені усі садки міста – 98 установ.

осв_та_е-черга

•          Ремонти в школах і садках. Цього року на ремонтні роботи у закладах освіти міста в бюджеті передбачили майже 23 млн грн. За ці кошти провели різного роду роботи у понад 60 об’єктах.

•          Додаткові групи в садочках. Загалом протягом цього року відкрито 12 із запланованих 17 додаткових груп у садочках для понад 300 дітей.

осв_та_групи в садочках

•          Львівський Відкритий університет. Відкрито віртуальну установу, яка закладає початок свого існування на базі англомовних курсів найкращих закордонних університетів (Гарвардський, Масачусетський та інші) під назвою edX. Університет розпочав роботу 9 вересня. Створено 4 факультети: фізико-математичний, гуманітарний, хіміко-біологічний, економічний. Заняття є безкоштовними, для участі потрібні лише знання англійської мови та доступ до Інтернету.

осв_та_в_дкритий ун_верситет (2)

•          ІТ Олімпіада. У Львові відбулась міська учнівська Олімпіада з інформаційних технологій «Lviv CSIT». Метою проведення Олімпіади було підвищення рівня знань, розвиток умінь та удосконалення навичок школярів у сфері інформаційних технологій. Участь взяли більше 960 школярів, до фіналу пройшло 22.

осв_та__Т Ол_мп_ада

•          Виплати до дня вчителя. Львів чи не єдине місто в Україні, яке має практику щороку до Дня вчителя виплачувати премії педагогам в розмірі до 80%. В інших містах України такі премії становлять 10-30%. Цього року доплати отримали також технічні працівники – у розмірі 50%. Також цього року вперше молоді працівники, які тільки прийшли на роботу в освіту, отримали премію в розмірі 50%. Раніше вони отримували 10%.

осв_та_виплати до Дня вчителя

•          Львівські школи в ТОП. У щорічному рейтингу ТОП 50 шкіл України друге місце посів минулорічний лідер - Львівський фізико-математичний ліцей. 16 випускників цього ліцею набрали вищий бал на ЗНО. При підготовці рейтингу, аналізувались результати зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) у більше, ніж 12 тис загальноосвітніх навчальних закладах. 19 місце посів Львівський УВК ім.В. Симоненко «Школа першого ступеня», 39 місце зайняла Львівська лінгвістична гімназія.

осв_та_школи в ТОП

•          Результати ЗНО. Львівщина посіла перше місце в Україні, продемонструвавши найкращі результати усередненого рівня знань з усіх предметів – 155.33, третє місце - за результатами всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, четверте місце - за результатами всеукраїнських конкурсів захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Львів’янка набрала 600 балів за ЗНО-2013.