Погорів на хабарі: у Львові підполковник внутрішньої служби вимагав 19 тисяч гривень від «зека»

У Львові Служба безпеки України спільно з працівниками прокуратури викрили протиправну діяльність начальника відділу Львівської виправної колонії, який вимагав неправомірну вигоду від одного із засуджених. Про це інформує прес-служба СБУ.

Підполковник внутрішньої служби вимагав від ув’язненого 19 тисяч гривень за непритягнення його до кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотиків на території колонії.

4 жовтня ц.р. співробітники СБ України затримали службовця «на гарячому» під час одержання ним частини грошей - 13 тисяч гривень.

Правопорушнику оголошено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Наразі затриманий перебуває під домашнім арештом.

За цей злочини передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.