Організатори концерту пам’яті Квітки Цісик нехтують авторським правом?

Довкола концерту пам’яті Квітки Цісик у Львові розгоряється скандал. Вчора, 15 жовтня, львівська співачка Оксана Муха заявила про відмову від участі у концерті, бо вважає, що організатори порушують авторські права.

«Не братиму участі в цьому концерті. З особистих переконань. Організатори цього концерту, як виявилось, нехтують законами про авторське право», – написала Оксана Муха на своїй сторінці у Facebook.

Проте організатор концерту керівник проекту Творчо-культурно-мистецький благодійний фонд «Жорна часу» Роман Маланчук у коментарі Galnet припустив, що О.Муха просто побоялася взяти участь у концерті. «На концерті виступатимуть дуже серйозні виконавці. Лунатиме живий звук. Не використовуватимуть фонограми. Думаю, вона просто боїться рівня виконавців», – зазначив він.

За його словами, про участь співачки у концерті він домовлявся з менеджером О.Мухи. Також вона єдина виконавиця, яка попросила завдаток. «Завдаток їм ми дали. Проте коли вони з афіш дізналися, що буде не один концерт, то мали претензії. Разом з юристом вони зустрілися зі мною. Віддали завдаток», – розповів Р.Маланчук.

Щодо авторських прав, то організатор зазначив, що ні з ким не узгоджував проведення концерту. «Ніхто ніяких прав не узгоджував, бо які права можуть бути на пісні, які вона не писала. Родичів Квітки Цісик будемо запрошувати вже коли все організуємо. Є дуже багато роботи», – розповів Р.Маланчук.

За його словами на благодійному концерті пам’яті Квітки Цісик збиратимуть гроші на мамограф для лікарень гірських районів Галичини.

Додамо, благодійний концерт «Голос в єдиному екземплярі» присвячений пам’яті та 60-річчю Квітки Цісик має відбутися 5 листопада о 17:00 та 20:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. В концерті братимуть участь Антоніна Матвієнко, Міла Нітіч, Ілларія, Христина Соловій, Євгенія Червоножко, Наталя Половинка та Софія Федина. Спеціальний гість з Канади – співачка Леся П’яста. Виступи всіх учасників концерту супроводжуватиме естрадно-симфонічний камерний оркестр «Віртуози Львова».

Довідка

Квітка Цісик – американська співачка українського походження. Виконавиця українських народних і популярних пісень. Пісня «Ти світло мого життя» (англ. You Light Up My Life), яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року«Оскар» та «Золотий глобус» у номінації за найкращу пісню.

Новини компаній
13:00, Вчора