Смерть дворічної дитини через каналізаційний люк об’єднала львів’ян. Вони думають організувати мітинг (ФОТО)

Трагічний випадок, який трапився з дворічним хлопчиком на вулиці Широкій 10 жовтня, не залишив львів’ян байдужими. Активісти створили об’єднання «Люки будуть зачинені» у соціальній мережі. Де закликають людей підтримати ініціативу і вберегти мешканців міста від  біди.

«Потрібно зібрати аудиторію, зробити опитування щоб розділити народ по районам Львова, і вже на місці зробити фото відкритих люків і відправити в міську раду, якщо не буде реакціі - організувати мітинг. Головне бажання міняти щось на краще і віра в своі сили! А натхненням нехай будуть подіі з Врадіівки, в тій ситуаціі люди стали проти системи разом і все вдалось! Львів більше місто і думаю у нас більша сила», - радить користувачка соцмережі.

Нагадаємо, Нагадаємо, 10 жовтня у Львові на вул. Широкій, 86-88 дворічна дитина провалилася у каналізаційний люк. Як вдалося дізнатися журналістам бабуся гуляла з двома внуками-двійнятами – хлопчиком та дівчинкою. Дівчинку бабця тримала за руку, а хлопчик відбіг і наступив на люк. Люк був закритий, однак перевернувся, і дитина провалилась.

Вчора, 11 жовтня, оголошено про підозру та затримано посадовця ЛМКП «Львівводоканал». Зокрема, оголошено про підозру в службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), начальнику дільниці каналізаційних мереж західного району ЛМКП «Львівводоканал». Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Окрім того, готується клопотання до слідчого судді про застосування до підозрюваного запобіжного заходу тримання під вартою.

Цього ж дня, за процесуального керівництва прокуратури Залізничного району Львова, розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом службової недбалості посадових осіб ЛМКП «Водоканал», на балансі якого перебуває колектор.