За львівськими маршрутками будуть стежити он-лайн. Почнуть із АТП-14630

У Львові автомобільно-транспортне підприємство №14630 буде першим, де в межах пілотного проекту впровадять стеження за допомогою системи GPS-навігації. Програмне забезпечення мають розробити до 1 січня. Цей проект візьмуть за основу і на майбутнє мають створити спільну диспетчерську для всього автотранспорту Львова. Її облаштують на базі ЛКП «Львівавтодор».

Про це в коментарі ZAXID.NET сказав в.о. начальника управління транспорту Львівської міської ради Олег Вілюра.

«На превеликий жаль, наші підприємства, які займаються автоперевезеннями, мають різні системи (GPS-навігації, – ред.), і ми задалися ціллю звести це в єдину систему, яка в кінцевому результаті має вилитись в єдиний диспетчерський пункт роботи громадського транспорту. Ми визначили, що першим буде АТП-14630. Зараз проходять передпроектні дослідження, це – надзвичайно складний процес, бо тут задіяна міська рада, розробники і АТП, тому до нового року ми вже будемо мати конкретні результати», – пояснив він.

Олег Вілюра додав, що «все буде робитися на базі ЛКП «Львівавтодор». Ця структура матиме в собі центр управління дорожнім рухом Львова».

Як раніше інформував ZAXID.NET, у Львові мали обрати перевізника, за маршрутами якого налагодять спостереження за допомогою системи GPS-навігації. На основі цих напрацювань згодом обіцяють стежити за автобусами всіх п’яти автотранспортних підприємств, що перевозять львів’ян.

Додамо, що під час чату на ZAXID.NET у серпні голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка повідомив, що найближчим часом кожен львів’янин зможе побачити 5 львівських маршрутів в режимі он-лайн. Але зараз стежити он-лайн за п’ятьма міськими автобусними маршрутами у Львові ще не можна – через технічні труднощі.

Довідка. АТП №14630 обслуговує такі міські маршрути: 15, 19, 21, 23, 26, 31, 36, 38, 42, 44.