Буревій на Львівщині назвали кінцем світу: десятки львів’ян тепер не знають, як відремонтувати їхні автомобілі (ФОТО, ВІДЕО)

Частиною території Самбірського району Львівської області пройшли грозові дощі з шквалистими поривами вітру, місцями понад 25 м/с, внаслідок чого тимчасово від електропостачання було відключено 8 населених пунктів: села Бісковичі, Воютичі, Максимовичі, П’яновичі, Лановичі, Міжгайці,Баранівці та  частково місто Самбір. Про це інформує Факти ICTV. 

 

 

 

 

 

 

Пошкоджено покрівлі житлових будинків та об’єктів соціально-побутової сфери, повалені дерева та обірвані комунальні лінії електропередач.

У Самборі – пошкоджені покрівлі 36 будинків, зокрема бібліотеки, училища культури та профтехучилища.

Повалені 77 дерев, якими пошкоджено 4 автомобілі, 2 опори міських ліній електропередач, гілками обірвані дроти, частково відключено електропостачання. До лікувальних закладів з травмами звернулось дві особи, яких після огляду і надання медичної допомоги відправлено на амбулаторне лікування.

У селах Рудня та Бабинське – пошкоджені покрівлі кількох приватних будинків, господарчі будівлі, забійного цеху, пекарні та 2 складів, кафе. Станом на 7 год. 24 вересня відновлено електропостачання 6 населених пунктів, залишається відновити частково знеструмлені Самбір та село Бісковичі.

Розпилили 59 повалених дерев, звільнено 4 автомобілі, при міській адміністрації створено комісію для підрахунку та уточнення збитків. До ліквідації наслідків негоди залучено 87 людей та 20 одиниць техніки. Ситуація знаходиться на контролі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.