На Львівщині обрано «Енергоефективне місто в Україні» (ФОТО)

Жовкву визнано пілотним містом національного проекту «Енергоефективне місто в Україні». Вчора у приміщенні Жовківської міської ради відбулася презентація цього національного проекту в частині вдосконалення господарювання твердими побутовими відходами.

 

 

Як повідомили журналісту 032ua у Жовківській РДА, складовими частинами такої програми є: визначення проблем господарювання ТПВ у м.Жовкві та Жовківському районі; законодавство у сфері поводження з ТПВ; відповідальність за порушення законодавства про ТПВ; просвітницька робота; концептуальні напрями планових дій; впровадження роздільного збору ТПВ; будівництво механізованої технологічної лінії для сортування; очікувані результати впровадження сортування ТПВ; будівництво заводу з повної переробки усіх видів комунальних відходів – як завершальний етап.

Слід зауважити що, 17-18 квітня 2012 року у м.Жовкві відбулося 2-ге засідання українсько-німецької групи, де м.Жовкву було визнано пілотним містом національного проекту «Енергоефективне місто в Україні». Одним із напрямків модернізації міської інфраструктури є вдосконалення господарювання твердими побутовими відходами.