Експерти радять зберігати гроші одразу в трьох валютах

Зберігати свої заощадження українцям радять в трьох валютах: гривні, долару та євро. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомив народний депутат, заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності Степан Кубів.

«Золотовалютні запаси протягом трьох років зменшились з 30 млрд до 24 млрд і регулювати курс гривні по відношенню до долара та євро тільки запасами Нацбанку – це хибний шлях. Найкращі показники щодо того, яким буде курс – це макропоказники Депржавного бюджету на 2014 рік і вони вже мають бути озвучені урядом. На сьогодні економіка не працює і пішов спад, про що говорять міжнародні експерти. Можу порадити зберігати гроші в трьох валютах: гривні, долару та євро. А довіряти тим банкам, які прозорі в своїй звітності і які мають іноземний капітал», - наголосив Степан Кубів.

Водночас він додав, що при тому дефіциті бюджету, який є на сьогодні, уряд буде штучно утримувати курс.

«Але це шлях в нікуди, бо ринок вимагає іншого», - зазначив він.

Такої ж думки притримується фінансовий аналітик Олександра Іванов:

«Думаю не потрібно тримати курс і він міг би опуститись на 30%. На сьогодні є всі можливості регулювати курс в межах 5-10% і це не вдарить по пересічних українцях. Окрім того на сьогодні приріст депозитів забезпечується за рахунок гривневої маси і люди за останній час більше здають валюту, ніж купують. Тому якщо усереднити всі прогнози, то курс долара міг би впасти».

Новини компаній
13:00, Сьогодні