«Цей трамвай вдосконалений за інші», - водій «Львівелектротранс» про закуплені трамваї (ФОТО)

ЛКП «Львівелектротранс» закупило 5 вживаних німецьких трамваїв, які зараз проходять перевірку на безпечність, переоснащення і техогляд.  Вже за місяць вони будуть курсувати на маршрутах.

За словами директора ЛКП «Львівелектротранс» Ореста Козака, вживані німецькі трамваї 1979 року виробництва, проте вони повністю реконструйовані у 1998 році. «У трамваїв усе відновлено і рухомий склад, кузов, усе зроблено по-новому. Перед тим, як трамваї потрапили до нас, вони пройшли техобслуговування. Нам гарантували 150 тис. км пробігу», – розповів О.Козак.

 

«Він ще років 10 може курсувати нашими львівськими дорогами. Це схема, якою йшли багато європейських міст. Різниця в ціні суттєва – новий низькопідлоговий коштує 12 млн грн, а вживаний німецький – 500 тис грн. Тобто у 20 разів. Важливо, щоб вони мали якісний догляд», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час огляду куплених трамваїв в депо ЛКП «Львівелектротранс». Мер міста також додав, що після капітального ремонту вживані трамваї є надійними.  

 

«Дуже гарні трамваї. Ось цей, наприклад, більш вдосконалений та ефективніший. У нього кращий мікрофон та гарніший стан», - розповіла водій ЛКП «Львівелектротранс»

 

Довідка від 032.ua

Зараз на маршрутах Львова працює 42 трамваї та 55 тролейбусів. До проведення ремонтних робіт на дорогах на випуску працювало в середньому 65-67 трамваїв та 60 тролейбусів.

 

 

 

 

Новини компаній
11:00, Вчора