У Музеї мистецтва давньої української книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького відкрили виставку французьких та америриканських меню кінця ХІХ- початку ХХ ст під назвою «Меню як мистецтво».
На експозиції представлено близько 100 меню різного розміру та стилю виконання. Зокрема, можна побачити справжні шедеври французьких графіків – Жоржем Вілла, Франциска Пульба, Жоржа Емара, Луї Жу та інших.
За словами співкуратора виставки Влодко Костирко, кожна з робіт є виготовлена дуже майстерно і передає індивідуальний стиль автора, його естетику. Є дуже різні меню, зокрема, на одному з експонатів нема жодного слова – усі страви намальовані.
«Цю колекцію я збираю вже багато років. В рамках фестивалю ми презентуємо меню, створені видатними французькими графіками 20 століття – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та іншими. Будуть також представлені кілька американських меню, привезені Курнонським з заокеанської подорожі у 1954 р. Приверне увагу раритетний експонат – меню ресторану бургонських вин, виконане за проектом знаменитого майстра модерну – Альфонса Мухи. Цією виставкою я хочу показати меню як мистецтво, адже саме через нього ми спілкуємось з нашими гостями», - розповів Вардкес Арзуманян, львівський ресторатор
Відвідати виставку можна буде до 11 липня. А переглянути історію ресторанних меню тут