«Коновалець є джерелом української сили» - Фаріон (ФОТО)

24 червня у смт. Куликів, що на Жовківщині відбудеться фестиваль патріотичної пісні «Земля Героїв». Це вже другий концертно-святковий захід, який несе у собі заряд патріотизму і українську пісню. Але народні обранці стурбовані чи молодь дійсно приїжджає на фестивалі патріотично налаштована, чи просто гарно проводить дозвілля.

 

Зі слів очевидців, щорічний фестиваль «Зашків – земля героїв» з нагоди 122-річниці від дня народження  полковника Армії УНР, першого голови ОУН Євгена Коновальця у с. Зашкові, що у Жовківському районі пройшов під супровід гучної реклами для того, щоб зібрати патріотичну молодь на землі Героя.

 

 

Традиційно сюди з’їхались і поважні гості з різних куточків України та з-за кордону. Народні депутати та представники влади обласного та районного рівня приїхали привітати, поспостерігати та проаналізувати рівень підготовки свята. Правоохоронці, медики та пожежники слідкували за учасниками фестивалю. А самі учасники насолоджувались цікавою і добірною програмою.

Зі слів одного з учасників молодь одноголосно визнала, що  «родзинкою» свята став виступ   рок-гурт «Кому Вниз» .

Як стало відомо, скромнішою у понеділок, 24 червня буде програма патріотичної пісні у смт. Куликові. Але організатори обіцяють , що буде цікаво.

Депутат Верховної ради Ірина Фаріон переконана, що молодому поколінню важливо не лише брати участь у різноманітних патріотичних заходах приурочених Євгену Коновальцю, але й пізнавати життя цієї людини, вміти зануритися в його епоху, усвідомити наскільки сучасне українське суспільство міліє, і наскільки Коновалець є джерелом української сили.

 

 

 «Чесно кажучи, я відвикла святкувати. І перебуваючи у постійному пеклі, це мені  не вдається. Але це також потрібно» - розповіла Ірина Фаріон журналісту 032 ua під час святкування у Зашкові. 

Пані Ірина наголосила, що її дуже хвилює питання чи молодь, що є присутня на різноманітних патріотичних заходах  усвідомлює загрозу для української держави, яка є сьогодні.

« Цікаво, як би це все сприймав власне сам Коновалець. І скільки сьогодні у наших лавах Коновальців. І ось ця комфортність, яку ми зараз маємо  його заслуга.» - зазначила Фаріон 

Новини компаній
11:00, Сьогодні