Гамбургери, салат з капусти чи плавлений сирок? Що стала причиною спалаху інфекції на Львівщині

На Львівщині спалах гострої кишкової інфекції . 21 працівник заводу «Леоні» дотепер знаходиться на стаціонарному лікуванні в лікарні. Їх стан середньої важкості. Про це повідомили у прес-службі департаменту охорони здоровя ЛОДА

 За інформацією головного епідеміолога Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Н. Тімко, станом на 21.05.2013 року в інфекційних стаціонарах області на стаціонарному лікуванні перебуває 21 особа з числа працівників заводу «Леоні», с. Нежухів Стрийського району Львівської області:

– у Стрийській ЦМЛ (інфекційне відділення) – 11 осіб;

– у міській лікарні м. Новий Розділ (інфекційне відділення) – 6 осіб; 

– у інфекційній лікарні смт. Стебник – 2 особи;

– Жидачівській ЦРЛ (інфекційне відділення) – 2 особи.

При опитуванні хворих стало відомо, що 16.05.2013 року, всі захворілі організовано харчувалися на території підприємства. Вживали гамбургери, салат з капусти, плавлений сирок, сік. Симптоми захворювання розвинулись 17.05.2013 року – підвищення температури тіла, тошнота, блювота, пронос, явища загальної інтоксикації.

Стан 12 захворілих середньої важкості, 9 - близький до задовільного. Проводиться комплекс діагностичних та лікувальних заходів згідно стандартів та протоколів МОЗ України. В інфекційних стаціонарах посилено дезінфекційний та протиепідемічний режими. Хворі проконсультовані фахівцями Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Епідрозслідування триває. Ситуація знаходиться на контролі Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.