"Відкопаю автомобіль": як снігопад у Львові став джерелом заробітку для жителів

Впродовж останнього тижня спостерігається снігопад у Львові. Замети створили не лише дискомфорт для жителів, але і розвинули підприємницьку діяльність. У мережі пропонують нову "послугу" - відкопати автомобілі, які застрягли у снігу. 

На платформі OLX з'явилася пропозиція про визволення автомобіля зі снігової пастки у Львові. Двоє чоловіків за допомогою лопати готові відкопати транспортний засіб. Кореспондентка 032.ua зателефонувала за вказаним номером під оголошенням та дізналися деталі.

Відкопати машину зі снігових заметів обіцяють орієнтовно за 30 хвилин, залежить від того, на скільки її засипало снігом. Це можуть зробити лише із 08:00 до 20:00, заздалегідь потрібно домовлятися. 

У Франківському районі "визволення" автівки коштує 170 гривень. В інших районах міста вартість зростає. Для прикладу, у Галицькому потрібно додатково доплатити близько 30 - 40 гривень. 

У Львові пропонують відкопати автомобіль зі снігу за гроші

За ніч із 10 на 11 лютого у Львові випало майже 35 сантиметрів снігового покриву. У місті цілодобово працює снігоочисна техніка. Водіїв закликають не залишати автомобілі на смугах руху, тому що це ускладнює прибирання вулиць та хідників. Громадський транспорт із ранку виїхав на маршрут, однак спостерігалися затримки у русі та затори. 

Авто замело снігом у Львові

На фейсбук-сторінці Львівського гідрометцентру синоптики попереджають, що 12 лютого у Львові очікуються хуртовини, приріст снігового покриву до 20 см. Через снiгопади у горах на Львівщині очiкується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень ). 13 – 15 лютого у Львові очікується значне ниження температури повітря. Вночі до 17° морозу та до 13° морозу.

Зазначимо, через складні погодні умови мерія міста затвердила план на наступні дні негоди. Йдеться про таке:

  • школам та садочкам у Львові рекомендують скасувати заняття. Однак будуть працювати чергові групи, якщо батькам не буде з ким залишити дитину;
  • закладам та установам пропонують зробити також вихідний. Якщо є можливість, організувати роботу з дому;
  • мають посилити роботу пунктів обігріву. 

Фото на головній: Роман Балук

Новини компаній
11:00, Вчора