Працівникам лабораторії лікарні ШМД Львова нададуть підтримку від міста з роботу з тестами на COVID-19

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

25 вересня на засіданні виконкому Львівської міськради погодили надання матеріальної допомоги працівникам ПЛР-лабораторії Комунального некомерційного підприємства "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова". Як пояснили у мерії йдеться про медичних працівників лабораторії, яку нещодавно відкрили у місті на базі Держпродспоживслужби. Вони працюють з ПЛР-тестами на COVID-19 (тестування методом полімеразної ланцюгової реакції).

Як передає 032.ua, п'ятьом лаборантам виплатять по 10 тис. грн на загальну суму 50 тис. грн у межах Комплексної програми підтримки окремих категорій громадян м. Львова. Ще чотири особи отримають по 12,4 тис. грн на загальну суму 49,6 тис. грн. Виплати здійснюватиме управління соцзахисту міста.

Нагадаємо, майже щотижня у Львові фінансово підтримують працівників лабораторій, які проводять відбір біоматеріалів та роблять тести на виявлення коронавірусної хвороби. Минулого тижня у місті погодили фінансову підтримку 31 медичного працівника львівських лікарень, у яких діагностували COVID-19.

Зазначимо, станом на 25 вересня у Львові та області лабораторно підтвердили 19 465 випадків інфікування коронавірусом. 543 людей померло. Одужало  6518 пацієнтів. 

Довідково. ПЛР-тестування - тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Таке тестування показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки ПЛР-тесту можна виявити у хворого коронавірус ще у перші дні зараження. Проводять тестування методом забору зразків із верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта.

Читайте також: Сезон грипу 2020 - 2021: що відомо та коли має бути вакцина у Львові та області