Львів'янин пропонує ввести податок на водіїв, які їздять в автомобілі самі

Фото: @ev25

Днями львів'янин Віталій Остапенко створив електронну петицію до місцевої влади, у якій пропонує ввести місцевий податок за нераціональне використання громадського простору.

Як пояснив автор петиції, Львів не розрахований на існуюче транспортне навантаження. Як наслідок - жахливий стан повітря у центрі міста, закоркованість, недостатньо місць для паркування. Причиною усіх проблем чоловік вважає водіїв автомобілів, які зазвичай їздять в автомобілі самі й займають від 6 квадратних метрів площі, тоді як пасажири громадського транспорту - не більше 0,5 квадратного метра.

Аби не було дискомфорту громаді, Віталій Остапенко пропонує у Львові ввести податок на водіїв, які перебувають самі у авто. Розмір податку - 150 грн на добу або 3000 грн на місяць. "Людина, яка здатна палити літри бензину у корках, створюючи проблеми львів'янам, зможе заплатити аналогічну суму до місцевого бюджету", - заявив автор петиції. 

При цьому, з позиції автора, від податку слід звільнити спецавтомобілі, таксі, легкові автомобілі з 4 місцями або менше та з встановленими дитячими сидіннями, а також автомобілі доставки. Чоловік додав, що  аналогічна система працює у деяких містах США, де водії запрошують попутників, допомагаючи місту вирішувати транспортну проблему.

Станом на 12 травня петицію підписало 30 людей. Усього необхідно зібрати 500 підписів за 60 днів з моменту публікації, аби звернення опрацювали у Львівській міській раді.

Читайте також: Як ремонтують вулицю Шевченка у Львові, - ФОТО