Сьогодні у Львові перебуває Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко

Сьогодні з робочою поїздкою у Львові перебуває Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко. Програмою поїздки передбачено відвідання стадіону «Арена-Львів» та проведення робочої наради з питань його функціонування.

Також Костянтин Грищенко ознайомиться з роботою центральної диспетчерської Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, зустрінеться зі студентами Національного університету «Львівська політехніка», візьме участь у презентації проекту «Підземне місто» та огляне підземелля Церкви Преображення Господа Нашого Ісуса Христа.

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко вже оглянув стадіон «Арена-Львів» та провів робочу нараду щодо функціонування стадіону.

«Цей прекрасний стадіон повинен мати прекрасну нашу львівську команду «Карпати». Дуже важливо, щоб було якісне транспортне сполучення. Схема транспорту, яка буде діяти на час матчів «Карпат» на стадіоні «Арена-Львів», буде аналогічна тій схемі, яка була під час проведення матчів Євро. Щоб максимальна кількість львів’ян могла сюди приїхати переглядати матчі.

Є багато питань, які ми сьогодні проговорили спільно - спортивний клуб, стадіон, завдяки обласній адміністрації, дякуючи Костянтину Грищенку. Треба дуже оперативно всі ці питання опрацювати, щоб уже перші матчі були тут. Я вірю, що Федерація футболу підтримає нашу пропозицію, щоб матчі Збірної України також були у Львові. Збірна України за всі роки незалежності жодного матчу у Львові не програла. Якщо Федерація футболу хоче, щоб збірна виграла, ми радо запрошуємо. Успіх буде гарантовано», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий під час спілкування з журналістами на стадіоні.

Довідка

Стадіон «Арена-Львів» збудовано згідно з останніми міжнародними вимогами і стандартами у тісному співробітництві з УЄФА, він обладнаний найсучаснішим функціональним обладнанням та повністю відповідає класу «еліт». Будівництво стадіону розпочалось у 2009 році. І-ша черга будівництва стадіону завершена 25 жовтня 2011 року, 29 жовтня 2011 відбулося урочисте відкриття. Загальна кількість місць –  34 915.

На стадіоні були проведені три футбольні матчі Євро-2012, товариський матч «Україна – Чехія», світовий чемпіонат серед важкоатлетів,  ХІІ Міжнародний економічний форум, Всеукраїнський фестиваль оркестрової музики.