Львівяни вражені відпочинком у горах.

Мешканці Львівщині отримали незабутні враження від святкувань в горах.В атмосфері свята на території курорту «Буковель» відбувся Перший різдвяний карнавал. Різдвяні гуляння проходять тут під звуки дзвіночків, трембіт, дзвінкі пісні ряджених колядників.

       Вулички і майданчики курорту заполонили біблійні герої і герої карпатських легенд, ляльки та блазні. Звучання ріжків і дзвіночків, мелодії національних музикантів і колядки доповнили атмосферу унікального зимового свята.

    «По-іншому і не могло бути, адже для жителів Карпат Різдво - це сімейне свято, свято сімейного зближення і очищення: в цей час близькі та знайомі, прощають один одному, забуваючи минулі негаразди і величаючи один одного. Близькими для них стають і ті, хто в цей час приїжджає в їх рідні гори. Тому до різнокольорові святкові ходи різдвяного карнавалу долучали всіх бажаючих. Різдво Буковель завжди зустрічає з урахуванням усіх українських традицій. На столі традиційні українські страви - вареники з капустою, картоплею, сиром, знамениті копчені ковбаски, риба фарширована овочами, а також ароматних настоянки і справжня українська горілка». кажуть організатори

    Організатори різдвяного карнавалу прагнули надати дійству місцевого колориту, в цьому їм допомогли: народний фольклорний-Етнографічний ансамбль «Шовкова квітка», група «Козаки», народний аматорський театр «Вертеп» та колядники з усієї Західної України.

 Як годиться на Різдво в центрі курортного містечка встановили древній український оберіг - двометровий Дідух, найвищий в Карпатах. А зимовий карнавал на Буковелі триває, вже через тиждень відбудеться Другий всеукраїнський етнофестиваль «До Василеві на Василя», який відбудеться 14 січня 2013 року.