29 громадянам Львівщини вручили ордери на квартири

Ордери на квартири сьогодні отримали 29 громадян Львова та області, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідів війни та воїнів-інтернаціоналістів. За кошти держаного бюджету департамент житлового господарства та інфраструктури та виконавчий комітет ЛМР придбали 12 квартир.

«Є обов’язки влади, які влада повинна робити. Тих обов’язків є багато. Але сьогодні в мене є двоякі відчуття, тому що коли держава скеровувала вас брати зброю і воювати, чи гасити реактор, то говорили, що все буде вирішено. Але те «все буде вирішено» затягнулось на десятиліття. І сьогодні це є маленька дещиця, яку держава віддає. Я хочу сьогодні подякувати вам за вашу працю, за ваше розуміння обов’язку, який ви чесно і гідно виконали. Зі свого боку буду робити в подальшому все необхідне, щоб ті люди, які виконують свій обов’язок, були гідно вшановані і гідно відзначені державою. Дякую за вашу працю. Хотілося б, щоби так починався кожен місяць – з віддачі боргів людям, які десятиліттями на це чекають», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова. 

«У мене сьогодні четверте свято. Перше свято було, коли я повернувся з Афганістану, друге – коли народились діти, третє – коли народились онуки. Сьогодні четверте свято – я тримав житло», - розповів Володимир Топчий, воїн-інтернаціоналіст, учасник бойових дій в Афганістані.

Нагадаємо, за кошти, передбачені у державному бюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів, департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради придбав 5 квартир для інвалідів Афганістану, які перебувають на квартирному обліку у Львівській міській раді. Одна квартира у місті Львові, ще одна у Винниках та 3 квартири у смт. Брюховичі.

Для забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та перебувають на квартирному обліку у Львівській міській раді, виконавчий комітет придбав 7 квартир: 6 – у м. Дубляни та ще одну – у м. Самборі.

Новини компаній
13:00, Вчора