У Львові зареєстрували петицію з вимогою не використовувати бруківку поза центром міста

На сайті Єдиної системи місцевих петицій триває збір підписів за пропозицію відмовитись від використання історичної бруківки при реконструкції вулиць за межами зони ЮНЕСКО у місті Львові.

Таку електронну петицію зареєстрував Данило Швець, - передає 032.ua.

За словами автора звернення до Львівської міськради, історична бруківка на вулицях міста має багато недоліків. Основний - слизька поверхня та неможливість досягнення рівності поверхні навіть при якісному укладенні каменю.

"Багато магістральних вулиць міста, далеко за межами історичного центру, замощені старою бруківкою. Серед них вулиці: Стрийська, Зелена, Городоцька, Личаківська, Шевченка та інші. Особливо небезпечною є наявність бруківки на тих частинах вулиць, де є великий ухил дорожнього покриття, як наприклад підйом на вулицях Зеленій, Стрийській, Героїв Майдану. На цих ділянках відбуваються часті ДТП навіть в теплі пори року, а зимою ці частини вулиць стають просто небезпечними для руху автомобілів", - підкреслив Данило Швець.

Читайте також: Транспортні стратегії Львова і реальність: що планували та зробили у місті за 10 років

Автор петиції зауважив, що через неможливість забезпечення рівності поверхні на дорогах із бруківки, виникає постійне збільшене навантаження на ходову частину автотранспорту, в тому числі і громадського. Некомфортним і небезпечним є рух по такому покриттю і на велосипедах.

"Ще одним недоліком покриття з бруківки є суттєве збільшення шумового навантаження на середовище від руху автотранспорту. Через дрібні нерівності поверхні виникають гул та вібрації, а це суттєво погіршує комфорт людини і збільшує вплив на конструкції існуючої забудови (історичної в першу чергу)", - наголосив львів'янин.

Відтак, у електронній петиції пропонується відмовитись від повторного чи нового використання історичної бруківки при реконструкції існуючих вулиць (в першу чергу магістральних), а також будівництві нових; заборонити використання історичної бруківки для поверхні, призначеної для руху автомобілів та іншого нерейкового транспорту. Замість бруківки автор пропонує використовувати асфальтобетонне покриття, а історичну бруківку класти лише в зоні ЮНЕСКО.

Нагадаємо, для розгляду петиції у Львівській міськраді, вона повинна набрати 500 підписів львів'ян за 60 днів. Станом на нині за вказану електронну петицію проголосувало 49 людей.