Львів проти гендерного насильства

Понад 1000 організацій та осіб з понад 100 країн взяли участь у щорічних всесвітніх кампаніях «16 Днів проти гендерного насильства», що закликає до припинення усіх форм насильства проти жінок. У Львові кампанію підтримало громадське об'єднання САМОПОМІЧ та Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи».

Згідно з даними обліку осіб, які вчинили насильство, на Львівщині налічується 9268 таких осіб. Загалом в Україні налічується 110057 таких осіб. Більшість звернень про насильство або його попередження у Львівській області надійшло від жінок – 1345 та 102 від чоловіків. Таким чином можна стверджувати, що від насильства потерпають не тільки діти та жінки, а й чоловіки.

 «Інколи нам здається, що проблеми подібного характеру нас ніяк не стосуються. Навіть більше, вони не зачеплять ніяким боком наше розмірене буденне життя. Але це не так. І коли уже наші друзі чи близькі стикаються з такою проблемою, ми пізно розуміємо – це реально»,- повідомили в прес-службі об'єднання САМОПОМІЧ

В рамках акції «16 днів проти гендерного насильства» у Львові відбуватимуться відкриті тренінги, лекції та семінари.

Довідка

У червні 1991 року Центр Жіночого Глобального Лідерства (www.cwgl.rutgers.edu) та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, закликали до глобальної кампанії «16 Днів проти гендерного насильства».

З того часу понад 1000 організацій та осіб з більш як 100 країн прийняли участь у щорічних всесвітніх кампаніях «16 Днів проти гендерного насильства», що закликає до припинення усіх форм насильства проти жінок.

Україна приєдналась до кампанії «16 Днів проти гендерного насильства» у 2000 році за ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» та при підтримці Інституту Відкритого Суспільства, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій.

В рамках акції проводяться тренінги, круглі столи, дискусії та дебати, семінари та лекції, виставки, трансляції освітніх програм, конференції, громадські слухання та інші заходи. 

20:00, Сьогодні
15:00, Сьогодні
Новини компаній
13:00, Сьогодні