Скульптури Пінзеля відреставрованих у Львові покажуть французам

З 21 листопада 2012 р. до 25 лютого 2013 р. у Парижі, в Музеї Лувру, в залі де-ла-Шапель (Зал Каплиці) буде експонуватись виставка „Скульптор бароко в Україні в середині ХVІІІ сторіччя: Йоганн Георгій Пінзель”. Про це повідомили у Львівській національній галереї мистецтв.

На виставці буде представлено 27 творів скульптора з чотирьох музеїв України.

Переважна більшість робіт, які складають основу експозиції, надана з колекції Львівської національної галереї мистецтв (15 скульптур). Також експонуватимуться твори з Тернопільського обласного краєзнавчого музею (7 робіт), Тернопільського обласного художнього музею (2 роботи) та Музею мистецтв Прикарпаття, м. Івано-Франківськ (3 роботи).

Як вказано у повідомленні, над реставрацією скульптур Пінзеля впродовж двох років працював колектив реставраторів Львівської національної галереї мистецтв. На завершальному етапі до них долучились реставратори Київського науково-дослідного реставраційного центру, які працювали впродовж двох місяців.

Ця виставка стала можливою завдяки співпраці Львівської національної галереї мистецтв із міністерством культури України та Музеєм Лувру.

Також планується презентувати виставку творів майстра Пінзеля у Києві в Арсеналі з 11 до 31 березня 2013 р.-пишуть Новини Львова

Виставка українського барокового скульптора Пінзеля у Луврі – це втілення мрії багаторічного директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького, який був першовідкривачем творчості Пінзеля, рятівником спадщини, її дослідником та автором численних наукових публікацій про великого майстра, людиною, яка відкрила світові геніального скульптора. Б.Возницький створив «Музей сакральної скульптури ХVІІІ ст. Творчість І.Г.Пінзеля», який є відділом Львівської національної галереї мистецтв.