Канадці у Львові розкажуть про гендерну рівність

11-12 жовтня у Львові пройде ІІ форум місцевого самоврядування забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок

Форум організовує Асоціація міст України (АМУ) спільно з Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) в рамках проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ), повідомляє прес-служба ЛМР.

Учасники Форуму – міські голови, їхні заступники, секретарі та депутати місцевих рад України, представники центральних органів влади, міжнародних організацій, представники Федерації канадських муніципалітетів (всього близько 100 осіб) – обговорюватимуть стратегії  врахування питань гендерної рівності в організації роботи муніципалітетів, в процесі надання послуг, а також в розробці і реалізації місцевої політики.

Рівноправна участь жінок і чоловіків у політичних та економічних процесах, як свідчать світові дослідження, є вирішальним чинником збалансованості людського розвитку країни та економічного зростання.

Паритетне представництво, що забезпечує  врахування потреб та пріоритетів  і жінок, і чоловіків, є виключно важливим для прийняття обґрунтованих рішень, справедливого і рівнозначного розподілу ресурсів, можливостей і пільг, підвищення якості життя всієї громади.

Під час форуму обговорюватимуть, зокрема, які причини існуючої нерівноправності між жінками та чоловіками на місцевому рівні, з якими перешкодами стикаються жінки-підприємці в Україні, та як зробити, щоб були почуті голоси як українських чоловіків, так і жінок?

Учасники форуму також визначатимуть шляхи забезпечення паритетного представництва у прийнятті рішень щодо пріоритетів місцевого розвитку; стратегії зміцнення лідерського потенціалу жінок-політиків; обговорювати ініціативи Канади та України, спрямовані на підтримку зміцнення економічної спроможності жінок на місцевому рівні.

Довідка

Загальна мета Проекту МЕРМ – сприяння покращенню економічних можливостей українців в умовах зміцненої демократії. Програма підтримує ефективне планування та надання послуг, спрямованих на економічного зростання і розвиток, у 12 містах Львівської та Дніпропетровської областей, як безпосередньо, так і через партнерство між містами. Проект також сприяє застосуванню моделей міжурядового співробітництва через співпрацю з містами та обраними забезпечувальними інституціями на обласному та національному рівні з метою досягнення та поширення результатів. Гендерна рівність та екологічна сталість є наскрізними темами.

Федерація канадських муніципалітетів здійснює загальне  керівництво реалізацією проекту МЕРМ, який розпочався у січні 2010 року та буде завершений у грудні 2014 року. Основне фінансування проекту забезпечує Канадське агентство міжнародного розвитку (CIDA). Проект реалізується спільно з Асоціацією міст України, Міністерством економіки, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.