У Дрогобичі перепоховали останки 9 вояків УПА

В останню дорогу українських героїв провели без військового оркестру, бо Міноборони заборонило участь військовослужбовців місцевої військової частини в похороні повстанців

В неділю на міському кладовищі у Дрогобичі урочисто перепоховали останки дев’ятьох вояків УПА, знайдених неподалік Старого Села Дрогобицького району. У перепохованні взяли участь депутати Львівської обласної ради та представники влади Львівщини, повідомляє кореспондент 032.ua.

Перепоховання розпочалось заупокійним богослужінням у старосільській церкві Пресвятої Богородиці. Після цього похоронна процесія з почесною вартою ветеранів УПА, зі священиками вирушила до Алеї слави, що знаходиться на дрогобицькому міському кладовищі. На цвинтарі священики Української греко-католицької церкви відслужили чин панахиди за полеглими вояками УПА. А вже після богослужіння відбулося громадське віче, під час якого виступили представники влади.

Зокрема, директор комунального підприємства «Доля», депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета у своєму виступі наголосив, що дев’ятеро повстанців загинули геройською смертю зі зброєю в руках. «В останню дорогу наших героїв ми проводжаємо за християнським звичаєм, але, на жаль, без військового оркестру, без сальви, оскільки Міноборони України заборонило участь військовослужбовців місцевої військової частини в похороні повстанців», – додав він.

Додамо, у липні цього року пошуковці комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля», за інформацією громадян Дрогобиччини виявили невідоме поховання 1944-1945 років біля с. Старого Села в Дрогобицькому районі. У яру, зарослому чагарниками, під час розкопок знайшли людські останки. За результатами експертизи, поховані були воїнами УПА і загинули в бою із підрозділами НКВС. За словами директора КП ЛОР «Доля» Святослава Шеремети, такої кількості останків вояків УПА в одному похованні на Львівщині ще не знаходили.