Експозиція Пінзеля поїде до Лувру без скандальної скульптури Св. Онуфрія

Скульптури Пінзеля, які вирушать на експозицію у Францію, нині реставрують.

Після 20 жовтня експонати почнуть готувати до відправлення. Про це Гал-інфо повідомив головний хранитель фондів Львівської галереї мистецтв Ігор Хомин.

Він зазначив, що списки експонатів вже затверджено: до Лувру поїдуть не 28 експонатів, а 27, адже скульптуру св. Онуфрія з церкви в Рукомиші так і не вдалося привезти до Львова.

Французька сторона з цього приводу особливих претензій не мала, зауважив Ігор Хомин.

Як пояснив раніше в коментарі Гал-інфо головний хранитель фондів Львівської національної галереї мистецтв, 14 експонатів належать Львівській національній галереї мистецтв, один - Музею етнографії та художнього промислу інституту академії наук України, два - Тернопільському обласному художньому музею, сім скульптур - Тернопільському обласному краєзнавчому музею і три експонати - Музею мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську.

Згідно з умовами, які поставив Лувр, скульптури повинні прибути до Франції раніше. Сама експозиція працюватиме з 21 листопада 2012 року до 25  лютого 2013 року.

Ігор Хомин пояснив, що термін передачі завжди більший за термін експонування, щоб можна було змонтувати виставку, а потім демонтувати її.