На Львівщині міліція «допомогла» чоловіку прогуляти роботу

Правоохоронці Червоноградського міського відділу міліції затримали місцевого жителя, який вирішив «законно» прогуляти робочий день за допомогою  фальшивої повістки до міліції.

Працюючи шахтарем в одному з державних підприємств, 43-річний чоловік влітку цього року не з’явився на роботу. Щоб не отримати «наганяй» від керівництва та уникнути невиплати грошей за прогуляний день, чоловік пригадав шкільні звички – принести «липову» довіку, повідомляє сайту 032 прес-служба областного управління міліції.

Проте, дитячий варіант з довідкою від лікаря, очевидно його не влаштовував, а тому  чоловік вирішив «відмазатись» по-дорослому. Випадковий знайомий, якому він розповів про свій намір, запропонував шахтареві купити підроблену повістку до міліції. Чоловік радо погодився і придбав «липовий» документ з печаткою Сокальського райвідділу та підписом неіснуючого працівника міліції. У довідці йшла мова про те, що «16 червня 2012 року працівник шахти викликається в якості свідка до райвідділу міліції».

Задоволений власною винахідливістю, чоловік подав підроблену повістку в адміністрацію шахти, з надією отримати заробітну плату за прогуляний день в сумі 331 гривня 45 копійок. Однак, працівники адміністрації вчасно виявили підробку та повідомили про неї у правоохоронні органи.

Працівники Червоноградського міського відділу міліції порушили кримінальну справу за частиною 4 статті 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України. Махінатору  залежно від рішення суду, загрожує обмеження волі на строк до двох років. Ось так один день прогулу може перетворитись у два роки суцільного відпочинку за ґудзик.

Новини компаній
11:00, Сьогодні