На вул. Личаківській відкрили нову амбулаторію сімейної медицини. Відео

Раніше на місці амбулаторії була пошта. 

На вулиці Личаківській, 119 облаштували амбулаторію сімейної медицини на першому поверсі житлового будинку. Як повідомили у прес-службі Львівської міськради амбулаторія є першою у структурі комунальної 1-ї міської поліклініки та обслуговує 13 058 мешканців Личаківського району, з яких 10976 дорослих та 2082 дітей.

За словами головного лікаря 1-ї міської поліклініки Наталії Бачун, амбулаторія обслуговує 8 територіальних дільниць, а це вулиці: Буцманюка, Дольна, Копальна, Вахнянина, Личаківська, К.Левицького, Мечникова, Погулянка, Рильського, Банаха, Кобзарська, Котика, Кутова, Россі, Сороки, Цетнерівка, Черемшини, Кармелюка, Некрасова, Сковороди, Галілея, Вишинського, Крип’якевича, Острожського, Піскова, Харківська, Круп’ярська, Ніжинська, Рєпіна, Сагайдачного, Воробкевича, Збаразька, Козланюка, Могили, Мучна, Стрілецька. 

В амбулаторії усі кабінети розміщені на 1-му поверсі житлового будинку. Це реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, кабінет старшої медичної сестри, чотири кабінети сімейних лікарів, оглядовий кабінет, кабінет УЗД, маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, ординаторська.

Як зазначає завідувач амбулаторії сімейної медицини Романна Перхач, тут пацієнти можуть швидко та якісно отримати консультації, пройти обстеження, здати аналізи, можуть отримати медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції тощо.

В амбулаторії працюють 8 сімейних лікарів, працює заклад щоденно (окрім неділі).

Читайте також на нашому сайті: на що планують витратити гроші з бюджету розвитку міста у 2018 році: презентація у картинках.

Для створення амбулаторії сімейної медицини загалом використали 1 млн. 833 тис. грн. Зокрема, на капітальний ремонт приміщення під створення амбулаторії з бюджету розвитку міста використано 1 млн. 570 тис. грн., на придбання медичного обладнання, меблів, технічних засобів та інвентарю, оздоблення приміщень і кабінетів використано 263 тис. грн. (з них 121 тис. грн. із загального фонду міського бюджету, 142 тис. грн. – позабюджетні кошти).