У Львові відбувся шаховий турнір серед незрячих

В ньому взяли участь 20 осіб. Цими вихідними відбувались змагання в рамках проекту «Доступна Львівщина очима незрячих».

Після семи турнірів виокремився переможець турніру — інвалід I групи по зору, майстер спорту України Іван Яцишин (7/7), друге та третє місця посіли інваліди I групи по зору, кандидати у майстри спорту Ігор Вірщук та Володимир Салевич відповідно.

«Проведення таких турнірів для нас вже стало традицією. Шахові турніри для незрячих ми проводимо приблизно раз у 3 місяці. Цього разу переможцем став Іван Яцишин, друге і третє місце посіли Ігор Вірщук та Володимир Салевич. Четверте місце виборов першорозрядник Владислав Колпаков, що зумів обігнати кандидатів у майстри спорту.

Крім того, щомісяця ми беремо участь у турнірах серед людей із повноцінним зором. Сам я є тренером і 2-3 рази на тиждень ввечері ми проводимо тренування. Також кожен має можливість тренуватися за допомогою шахових програм індивідуально на комп’ютерах. Зокрема, Іван Яцишин, 2-3 рази на місяць бере участь у шахових змаганнях в Інтернеті серед незрячих.

Я вважаю, шахи – найбільш інтелектуальна гра, яка для осіб з вадами зору дозволяє досягати хороших результатів, грати на одному рівні із здоровими учасниками, що сприяє психологічній реабілітації», - розповів голова правління Львівського обласного Фонду соціального захисту і реабілітації сліпих Володимир Дурнєв.