Уряд не знаходить слів, щоб пояснити львів'янам, навіщо закривати лікарні, і просить допомоги у цій справі в іноземців

Уряд України закликає міжнародних експертів, щоб вони допомогли Міністерству охорони здоров'я роз'яснити громадянам, навіщо закриваються лікарні.

В даний час головам регіональних управлінь охорони здоров'я вже розіслані розпорядження в найкоротші терміни підготувати чіткий план оптимізації лікувальних установ на 2012 рік.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, це робиться для попередження негативних наслідків структурної реорганізації галузі охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко пояснив: «Для налагодження роботи галузі ми повинні позбутися неефективного використання коштів, коли замість того, щоб профінансувати ліки, реагенти та обладнання в медичних установах, ми витрачаємо кошти на утримання порожніх ліжок і зберігання" крісел "головних лікарів. Але оптимізувати - ще не знищувати. Ми повинні зробити все, щоб пацієнти не відчули незручностей, і медична допомога залишилася доступною ».

У той же час, розуміючи, що таке рішення не може бути популярним серед населення, Аніщенко підкреслив: «Діяти потрібно дуже обережно, готуючи ґрунт для кожного кроку, проводячи консультації з громадськістю та медиками щодо тих чи інших змін, які планується зробити».

Міністр наполягає на посиленні роз'яснювальної роботи серед населення та розробляє цілий алгоритм проведення такої роботи під час структурних змін у галузі. «Міністерство планує залучити до цієї роботи міжнародних експертів», - повідомив Аніщенко.