• Головна
  • На Львівщині з травня зареєстровано 222 хворих на кір
15:18, 6 грудня 2011 р.

На Львівщині з травня зареєстровано 222 хворих на кір

З початку року у Львівській області зареєстровано 222 випадки захворюваності на кір, зокрема серед дітей – 130 випадки.

Як повідомила ZAXID.NET завідувач епідвідділу Львівської обласної СЕС Наталія Тімко, випадки захворюваності на кір почали реєструвати в області ще з травня 2011 року, при тому, що у 2009-2010 року не було жодного такого випадку. Загалом ця хвороба відмічається майже по всій області. На сьогодні зафіксовані випадки на 22 адміністративних територіях Львівщини. Найвища захворюваність зафіксована у Львові, Пустомитівському, Миколаївському, Турківському, Жовківському районах.

У СЕС відзначають, що в області спостерігається зростання захворюваності на кір.

За віковим розподілом серед захворілих дітей: 3,2% - діти до 1 року, 40,3% - 1-4 роки, 20,2% - 5-9 років, 13,7% - 10-14 років, 22,6% - 15-17 років. 41,4% з числа усіх захворілих особи старше 18 років.

Наталія Тімко прокоментувала ZAXID.NET, що припущення про занесення кору на Івано-Франківщину двома студентами, які навчаються у м. Стрий Львівської області, може бути вірогідним. «Є зареєстровані випадки захворюваності на кір і в Стрийському районі, і в самому Стрию. Взагалі захворюваність на кір – високозаразна. Заразитися можна на вулиці, в транспорті, в установі, будь-де. Якщо у залі сидить 100 осіб, які не хворіли на кір раніше, і зайде хвора особа, то 99 осіб, які є в залі, захворіють. Абсолютно ймовірно, що після захворюваності у Стрию, ті, хто поїхали на Івано-Франківщину, завезли кір туди. Інкубаційний період – 21 день, немає жодних клінічних симптомів, а людина є заразна».

«Зараз, коли є підвищена настороженість на кір, осібз ознаками будь-яких інфекційних захворювань не слід допускати до перебування в організованих колективах. Це стосується і студентів, і школярів, і дитсадків, і педагогів, – прокоментувала Н.Тімко. - Медики повинні оглядати дітей у тих колективах, де зареєстровано хоча б один випадок кору. Необхідно своєчасно виявляти та ізолювати таких дітей і призначати їм адекватне лікування. Якщо в колективі хтось захворів на кір, то вводиться на 21 день карантин. Група не приймає участі у масових заходах, ізолюється від інших груп – окремо має ходити на перерву і в їдальню тощо. Слід посилювати дезінфекційний режим, має бути часте провітрювання та миття поверхонь з дезінфікуючими засобами».

Нагадаємо, що на 2 грудня в Івано-Франківській області було зафіксовано 71 випадок захворювання на кір серед дітей та підлітків. Як зазначали медики, кір в область завезли 2 студенти, які навчаються в Стрию Львівської області.

Кір - хвороба, викликана вірусом роду Morbillivirus, гостре вірусне захворювання, яке характеризується вираженою інтоксикацією, катаральними явищами з боку дихальних шляхів, кон'юнктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці щоки і папулезно-плямистим висипом на шкірі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...