• Головна
  • Цього року зима розпочнеться із джазу
11:35, 2 грудня 2011 р.

Цього року зима розпочнеться із джазу

Із 1 по 11 грудня 2011 р. Міжнародний Фестиваль «Jazz Bez» поєднає джазовою музикою тринадцять міст України та Польщі: Львів, Харків, Севастополь, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Люблін, Перемишль, Білосток, Кросно, Жешув і Новиця.

На фестивалі виступатимуть три десятки колективів, у яких грає більше сотні музикантів зі США, Канади, Австрії, Франції, Греції, Ізраїлю, Німеччини, Росії, Литви, Польщі та України.

Упродовж десятиденного транскордонного джазового марафону гурти долатимуть сотні кілометрів, щоб у різних містах приносити радість меломанам, об’єднувати організаторів, стимулювати до творчості  молодих музикантів та долати умовності.

«Jazz Bez» водночас представляє кращі зразки джазу від визнаних виконавців, презентує нові проекти джазових «зірок» та дає можливість молодим амбітним джазменам експериментувати із музикою.

Родзинкою фестивалю є поєднання максимальної кількості джазових стилів: swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz

Для шанувальників якісної музики гратимуть:

Tarbaby(США)  –   проект, у якому поєднались світила американського джазу: володар «Grammy»  контрабасист Eric Revis, напарник легендарного Джейсона Морана барабанщик Nasheet Waits,учасник «The Mingus Big Band» піаніст Orrin Evans, та засновник «World Saxophone Quartet» саксофоністOliver Lake.

DuetBradTerry & JoachimMencel(США-Польща) – дует найбільш досвідченого американського кларнетиста-імпровізатора Бреда Террі та польського піаніста-віртуоза Йоахіма Менцеля.

JanuszMuniakSextet(Польща) – проект легендарного польського саксофоніста Януша Муняка, який на фестивалі святкуватиме своє 70-ліття.

TrioThuillier(Франція) – несподіване і непересічне акустичне тріо тубіста Франсуа Тюльє, яке експериментує з можливостями духових у джазовій музиці та поза нею. Тріо влаштувало фурор на «Джаз Безі» 2009 року.

John Beasley European Quartet (США-Польща-Україна) – до європейського квартету номінанта цьогорічного «Grammy» (Best Jazz Instrumental Album) американського піаніста John Beasleyувійшли польський басист Lukasz Makowski, перкусист Tommek Torres та український гітарист  Євген Пугачов.

ELGRECO(Польща-Австрія) – унікальне поєднання джазу, електроніки, world music та поезії. Проект виконує композиції Йоахіма Менцеля до творів Ципріяна Норвіда, Яна Кохановського, Емілі Дікінсон, Оскара Уайльда...

SoundinSpace(Україна-Росія-Польща) – імпровізаційна музика поєднала патріарха українського фрі-джазу саксофоніста Юрія Яремчука, талановитого саксофоніста із Санкт-Петербургу Іллю Бєлорукова, польського басиста і філософа Рафала Мазура та перкусиста Метека Ґорку.

ContemporaryNoiseSextet(Польща) – найбільш знаний у світі польський проект, що творить на перетині джазу, джаз-року, трансу і нойзу. Contemporary Noise Sextet характеризують свою музику як енергійний джаз з елементами музики до кінофільмів.

SebBernatowiczTrio & MarkStryszowski (Польща)тріо відомого піаніста Себа Бернатовічаразом із визнаним саксофоністом Марком Стрижовскім презентує на фестивалі проект «Tance  Wschodnie», у якому джаз поєднався із електронною обробкою народної музики Східної Польщі та Західної України.

Levity(Польща) – тріо досвідчених польських музикантів нещодавно випустило альбом «Chopin Shuffle», у якому інтерпретували 24 прелюдії Шопена у класичних джазових формах з використанням електронного звучання.

KarolinaBeimcikQuartet(Польща) – молодий польський джаз на фестивалі представить квартет, який об’єднала вокалістка Karolina Beimcik.  До квартету також входять піаніст Jan Smoczyński, відомий українській публіці з проекту «New Trio», який виступав на фестивалі минулого року,  контрабасист Michał Jaros, який виступав у проекті «ShоckolaD+PL» та барабанщик Sebastian Frankiewicz.

DŻEMBEZDŻEZ(Україна-Польща-Литва-Канада) – новостворений проект влаштує джем із різних стилів і технік гри, у якому nu-jazz переплететься із d'n'b, house, ambient і, навіть, hip hop. Куди заведе імпровізація – не знають навіть музиканти.

MichaelBalogSextet (Україна-Канада-США) – до секстету учасника львівського джаз-клубу саксофоніста Михайла Балога увійшли: чиказький барабанщик FrankParker, американський трубач Nathan Williams, канадський гітарист українського походження Алекс Максимів, молодий львівський піаніст Юрій Середін та басист Андрій Кохан. Михайло та Андрій є також учасниками улюбленого львів’янами етно-джаз гурту «ShоckolaD».

Fusion Point(Росія) – тріо із Санкт_Петербургу, у складі фортепіано, басу та барабанів, творить мелодійну музику, притаманну для класичного камерного виконання. Музика твориться на перетині таких стилів, як: jazz-rock, smooth-jazz, funk, trip-hop, nu-jazz, lounge і навіть cool, bee-bop та swing.

Schultzing feat. Mateusz Smoczynski (Німеччина-Польща) – відомий німецький гурт «Schultzing», що зосереджується на виконанні сучасного джазу, запросив до співпраці польського скрипаля-віртуоза Матеуша Смочинського, щоб разом відкривати нечувані мелодії.

Litvinyuk Acoustik Jazz(Україна) – проект львівської піаністки Анастасії Літвінюк, до якого входять кращий барабанщик України Ігор Гнидинта найвідоміший український джазовий контрабасист Марк Токар.

Marinita feat. Amir Perelman from New Song of Jerusalem Ensemble (Україна-Ізраїль) – проект славетного ізраїльського композитора world-music та віртуоза гри на східних струнних інструментах Аміра Перельмана разом із учасниками харківського гурту «Anno Domini» Мариною Захаровою та Орханом Агабейлі.

Ensemble Nostri Temporis(Україна) –на фестиваліансамбль представить проект «Музичні приношення Малеру». Музику до проекту написали 5 сучасних композиторів з України і Австрії: Олексій Шмурак, Максим Коломієць та Богдан Сегін; Matthias Kranebitter і Daniel Moser. Музику виконуватиметься на гобої, валторні, контрабасі і фортепіано.

Dzyga Jazz Quintet(Україна) –  патріархи українського джазу, які грають ще з 60-их років і не втомлюються щороку дивувати новим звучанням. Проект засновано на першому фестивалі «Jazz Bez» 2001 року.

Free Breath (Україна) – молодий львівський гурт грає музику на фанковій основі, творчо мікшуючи різні стилі від oldschool funk і bosanova до альтернативного року і джазового авангарду.

REVENKO Band(Україна) – проект віртуозного гітариста і композитора-експериментатора Олексія Ревенка, що відомий як лідер нової хвилі неокласики та неоромантики в українській музиці.

Music Maiker(Україна) – Інструментальна команда, створена учасниками львівських рок-гуртів, яким стало тісно у рамках року. Музиканти експериментують з lounge, d’n’b та electro house.

Aramis(Україна) – джаз-ф’южн бенд із Сум засновано улітку 2005 року джазовим піаністом Володимиром Прихожаєм. Проект виконує аранжування джазових стандартів та власні композиції.

Aga Zaryan(Польща) – відома у світі польська джазова вокалістка нового покоління, багаторазова лауреатка міжнародних музичних конкурсів, визнана журналом «Jazz Forum» співачкою року ( 2007, 2008, 2009, 2010 рр..), а її альбом «Looking Walking Being», визнаний мережею Empik бестселером року.

Piotr Schmidt Electric Group (Polska) – проект поєднує просторовий джаз, elektro-groov, soul, funk, R&B, а також музику до кіно i ритмічні експерименти зі звуком.

Przemyski Big Band(Польща) – біг-бенд міста Перемишль.

Efemeryda Jass Band (Польща) – jazz-rock з Перемишля, створив гітарист  Marek Skubisz.

The Ślub – польський гурт із Бидґоща грає різнопланову музику  (rock, jazz, folk) із сучасною поезією. У проекті беруть участь музиканти віком від 24 до понад 66 років.

Також на Фестивалі «Jazz Bez» відбудеться презентація альбому «Lviv Sessions» російської джазової співачки, редактора порталу uajazz.com та журналу «Джаз.Ру» Тетяни Балакирської.

Довідка:

«Jazz Bez» є найбільш масштабним, тривалим та досвідченим міжнародним фестивалем, що енергією джазу поєднує десятки міст України і Польщі.

Від початку фестивалю у 2001-му році кількома концертами у Львові та Перемишлі, джазові імпрези відбувалися у двох десятках міст, на фестивалі утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на «ДжазБезі», перевищила тисячу осіб. Сотні учасників фестивалю, які представляють найкращі світові зразки джазу в різних стилях та напрямках, дозволили йому зайняти помітне місце в Європейському календарі фестивального руху.

 

Вже одинадцять років добра музика нівелює кордони та умовності, джаз завойовує серця нових адептів а піднесений настрій залишається ще довго після концертів.

Організатори фестивалю: Мистецьке об’єднання «Дзиґа», Національна мережа готелів «Reikartz», Польський Інститут у Києві, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Генеральне консульство Республіки Польща в ЛуцькуCentrum Kulturalne w Przemyślu, Centrum Kultury w Lublinie, Warsztaty Kultury, Białostocki Ośrodek Kultury, Stowarzyszenie Przyjaciół Nowicy,«Луцький джаз-клуб», джаз клуб «Джем», мистецьке об’єднання «Коза», Фонд розвитку екотуризму «Витоки»,  Незалежний культурний центр «Indie», «Севастопольський джаз-клуб»,  Фундація «Transkultura»Alliance Française, Amiens Métropole, Ґете-Iнститут в Україні, Австрійський культурний форум, Інститут Актуального Мистецтва, Громадське об’єднання «Вірменська 35»

Програма ХІ міжнародного фестивалю

«Jazz Bez разом з Reikartz»

Львів. 1-11 грудня 2011р.

1 грудня, четвер, Порохова Вежа

«EnsembleNostriTemporis» (Ukraine)

проект “Музичні приношення Малеру»

Максим Коломієць – гобой  
Сергій Логінов – валторна  
Олексій Шмурак – фортепіано  
Антон Жуков – контрабас

«Sound in space» (Poland-Ukraine-Russia)

Rafal Mazur – акустична бас-гітара

Mietek Gorka – перкусія

Ілля Бєлоруков – альт-саксофон

Юрій Яремчук – сопрано-саксофон, бас-кларнет

2 грудня, п’ятниця,Філармонія

«KarolinaBeimcikQuartet» (Poland)

Karolina Beimcik – вокал

JanSmoczyński – фортепіано

Michał Jaros – контрабас

Sebastian Frankiewicz – перкусія

«Contemporary Noise Sextet» (Poland)

Kuba Kapsa – фортепіано, синтезатор
Wojtek Jachna – труба
Tomek Glazik – тенор- саксофон, баритон-саксофон
Kamil Pater – гітара, баритон-гітара
Patryk Węcławek – контрабас, бас-гітара
Bartek Kapsa – перкусія

3 грудня, субота,Філармонія

«SEB BERNATOWICZ TRIO &Mark Stryszowski»(Poland)

проект «Tance  Wschodnie»

Seb Bernatowicz – клавіші
Jacek Fedkowicz – бас-гітара
Wojtek Fedkowicz – перкусія
Marek Stryszowski – саксофони, вокал

«JohnBeasleyEuropeanQuartet»  (USA-Poland-Ukraine)

JohnBeasley – фортепіано

ŁukaszMakowski– контрабас

Tommek Torres– перкусія

Євгеній Пугачов – гітара

4 грудня, неділя, Театр ім.Марії Заньковецької

«Levity» (Poland)

Jacek Kita – клавіші

Piotr Domagalski – бас-гітара

Jerzy Rogiewicz – перкусія

«JanuszMuniakSextet» (Poland)

Janusz Muniak – тенор-саксофон, сопрано-саксофон

Marcin Slusarczyk – альт-саксофон
Tomasz Grzegorski – тенор-саксофон
Pawel Kaczmarczyk – фортепіано
Maciej Adamczak – контрабас
Lukasz Zyta, Krzysztof Dziedzic – барабани

5 грудня, понеділок, Club «Picasso»

«DŻEMBEZDŻEZ» (Ukraine-Poland-Lithuania-Canada)

Ігор Гнидин– барабани

Алекс Максимів – гітара

Piotr Dankiewicz – бас

MaciejPyc– синтезатори, лупи, програми

Alexander Raichenok – саксофон

SinSen – вокал

«MichaelBalogSextet» (Ukraine-Canada-USA)

Михайло Балог – саксофон

NathanWilliamsтруба

Юрій Середін – фортепіано

FrankParker– барабани

Андрій Кохан – бас-гітара

Алекс Максимів – гітара

6 грудня, вівторок,Club «Picasso»

«Fusion Point»  (Russia)

Кіріл Сокирко – фортепіано, клавішні

Дмітрій Малигін – бас-гітара

Роман Смірнов – барабани

«Thuillier trio» (France)

FranсoisThuillier – туба

JeanLouisPommier – тромбон
ChristopheLavergne – барабани

7 грудня, середа, «JazzClub.Lviv»

Презентація альбому Тетяни Балакирської «Lviv Sessions» (Ukraine-Russia)

за участі: Ігор Гнидин, Юрій Середін, Андрій Кохан

Jam-sessionJazzBez-2011

FrankParker, NathanWilliams, KirilSokyrko,DmitrijMalygin, RomanSmirnov, MichaelBalog, AnastasijaLitvinyuk, Yurij Yaremchuk, Yurij Seredin, Ihor Gnydyn, Andrij Kohan

8 грудня, четвер, «JazzClub.Lviv»

«Marinitafeat. Amir Perelman from New Song of Jerusalem Ensemble» (Ukraine-Israel)

Amir Perelman – уд, гітара
Марина Захарова – вокал, фортепіано
Орхан Агабейлі – дарбука

10 грудня, субота, Філармонія

«DuetBradTerry & JoachimMencel»  (USA-Poland)

Brad Terry – кларнет

Joachim Mencel – фортепіано

«ELGRECO» (Poland-Austria)

Jorgos Skolias – вокал

Joachim Mencel – фортепіано

DjKrime– вертушки

Andrzej Święs – контрабас

Harry Tanschek – перкусія

«JazzClub.Lviv»

22:00, вул.Вірменська,35, «Дзиґа» 2-ий поверх

«Schultzing feat. Mateusz Smoczynski» (Germany-Poland)

MateuszSmoczynski – скрипка
HannaJursch – вокал
PeterEhwald – саксофони, кларнет
StefanSchultze –  фортепіано
PeterSchwebs –  контрабас
TimoWarnecke – барабани

11 грудня, неділя, Філармонія

«Litvinyuk Acoustik Jazz» (Ukraine)

Анастасія Литвинюк – фортепіано

Ігор Гнидин – барабани

Марк Токар– контрабас

«TARBABY» (USA)

OrrinEvans– фортепіано
EricRevis– контрабас
NasheetWaits– барабани
OliverLake– альт-саксофон

Вся інформація про «Jazz Bez»:www.dzyga.com

Поважай себе – слухай джаз!


 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,85
43,00
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...