• Головна
  • На реставрацію дерев’яних вікон у Львові у 2012 виділять півмільйона гривень
13:51, 28 листопада 2011 р.

На реставрацію дерев’яних вікон у Львові у 2012 виділять півмільйона гривень

У міський бюджет на 2012 рік закладуть 500тис. грн. на реставрацію дерев’яних вікон.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на голову Галицької районної адміністрації Ірину Маруняк.

Виділені кошти покриватимуть лише 40% вартості реставрації, ще 40% візьме на себе німецьке товариство GIZ, співпраця з яким місто започаткувало 2 роки назад, решту 20% виплачуватимуть мешканці.

За словами Ірини Маруняк, незважаючи на заборону, процес заміни вікон з дерев’яних на пластикові у центральній частині міста триває, однак дещо сповільнився.

«Люди зрозуміли свою помилку, зрозуміли, що краще реставрувати вікна. Якщо вікна не підлягають реставрації, то треба їх поміняти, але на дерев’яні. Це екологічно краще, це естетичніше, комфортніше для людей. Ми подаємо до суду матеріали, оскільки не всі мешканці є свідомими, не всі хочуть виправляти свої помилки», – зазначила Ірина Маруняк.

Вже подано 32 позивні заяви. 16 заяв суд задовольнив і зобов’язав мешканців міняти вікна. Через виконавчу службу 2 мешканців зобов’язали і вони поміняли вікна.

«Зараз по двох випадках подані матеріали до прокуратури щодо порушення кримінальної справи. Також з виконавчою службою проговорено питання щодо примусового проникнення в житло до людей, які не замінюють вікна і добровільно не виконують рішення суду», – додала чиновниця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...