Армія голодною не буде: у Львові -- випуск військових кухарів

25 листопада у Військовому коледжі сержантського складу Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові, відбувся черговий випуск військовослужбовців строкової служби, які проходили допідготовку за фахом військового кухаря. Повідомили у Департаменті преси та зв’язків із ЗМІ Міністерства оборони України.

Цього разу коледж випустив 32 чоловіки. Слід зауважити, що це вже третій випуск спеціалістів даного напрямку відколи з 1 вересня 2011 року тут була започаткована така підготовка, а загалом фахівці Військового коледжу вже підготували 89 кухарів для всіх видів Збройних Сил України.
Перш ніж поставити у військовий квиток військовослужбовця відповідний запис про здобуття спеціальності військового кухаря, на випускників чекав іспит.

Як розповів начальник циклової комісії загальновійськових дисциплін Військового коледжу підполковник Роман Хорєв, в теоретичну частину “увійшли” загальні положення по обладнанню та облаштуванню військової їдальні (камбузу), питання технології та обробки продуктів харчування страв, санітарно-гігієнічних вимог щодо утримання їдалень та приготування їжі, правил експлуатації технологічного обладнання їдалень тощо.

Після чого кухарі мали розповісти будову, технічні характеристики, правила експлуатації та технічного обслуговування автомобільних, причіпних та переносних кухонь, які призначаються для транспортування і приготування їжі в польових умовах. Апогеєм екзамену стало практичне приготування страв. Це питання включало в себе як первинну обробку продуктів, нарізку овочів для приготування перших страв, гарнірів до других страв, так і зрештою приготування повноцінного обіду, який складався: з салату картопляного з огірками, червоного борщу, рисової каші та варених макаронів, порційного відварного м’яса з соусом і компоту.

Підбиваючи підсумки комплексного екзамену начальник Військового коледжу сержантського складу полковник Ігор Мурашов зазначив, що випускники показали добрі та відмінні результати, а відтак високу фахову майстерність. Кращим строковикам серед яких: солдати Сергій Позняк, Єгор Біруля, Ян Чирков, матроси Рустам Курбанов і Андрій Дужик були вручені грамоти.

З початком нового навчального року допідготовка військовослужбовців за напрямком “військові кухарі” продовжиться. Вже сплановано, що у період з грудня 2011 по травень 2012 року, у коледжі пройдуть навчання 180 строковиків призову “Осінь-2011”.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Військового коледжу з навчальної роботи підполковник Юрій Миронович, планується, що з 1 вересня 2012 року у Військовому коледжі буде розпочато підготовку професійних сержантів зі здобуттям освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст” ще за трьома новими спеціальностями, у тому числі “Організація харчування у військових частинах".

Актуальність
(0 оцінок)
Автор
(0 оцінок)
Якість матеріалу
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Актуальність
0/12
Автор
0/12
Якість матеріалу
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку