• Головна
  • Львівщину накриють «ялинкові» рейди
17:30, 25 листопада 2011 р.

Львівщину накриють «ялинкові» рейди

Для посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок та самовільної заготівлі новорічних ялинок у передноворічний період на Львівщині розпочинається операція «Новорічна ялинка».

Про це ЗІКу повідомили сьогодні у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

21 листопада Держуправління ОНПС в Львівській області спільно з Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, головним управлінням МВС України у Львівській області, Державною екологічною інспекцією та управлінням МВСУ на Львівській залізниці погодили спільний наказ щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період.

Держуправління ОНПС в Львівській області повідомляє, що для того, аби вберегти насадження від самовільних рубок, проводитимуться спеціальні рейди-перевірки в лісах, особливо на територіях природно-заповідного фонду, на автодорогах, залізничних вокзалах і ринках області. Працівники держекоінспекції, державтоінспекції, лінійних відділів міліції та лісової охорони області перевірятимуть законність заготівлі, перевезення та реалізації ялинок.

Аби запобігти незаконним вирубкам новорічних ялинок цього року продаж «зелених красунь» буде проводитись з обов’язковим маркуванням: пластиковими бірками зі штрих-кодом.

Водночас у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища повідомляють, що за самовільні рубки ялинок передбачається накладання адміністративних штрафів, а також відшкодування заподіяної лісу шкоди, розмір якої вираховується відповідно до товщини стовбура нелегально зрубаного дерева.

Крім цього, з метою охорони, збереження та відтворення хвойних насаджень на території Львівщини у 2003 році Львівською обласною радою прийнято рішення «Про заборону вирубки ялиці білої на новорічні ялинки». Цим рішенням передбачено заборону вирубки ялиці білої на новорічні свята терміном на 10 років у лісових насадженнях Львівської області.

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області звертається до всіх мешканців Львівщини з проханням перш, ніж зрубати «зелену красуню», добре подумати, адже природі новорічні свята обходяться недешево.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...