• Головна
  • У Львові настоятель храму св. Петра і Павла подав у відставку
12:20, 22 листопада 2011 р.

У Львові настоятель храму св. Петра і Павла подав у відставку

Отець Степан Сус, який перебуває в епіцентрі скандалу через те, що силою заборонив зйомки транспортування книг бібліотеки ім. Стефаника, подав у відставку. Священик пояснив, що не витримує тиску з боку «провокаторів», і що уже інші мають продовжити працю капеланства. Високе духовенство прийняло відставку отця Степана, і вже новий настоятель буде опікуватися храмом святих Петра і Павла.

Нагадаємо, на вихідних журналісти інформаційного агентства ЗІК відзняли, як вивозять давні книги із Костелу єзуїтів. Раритети під час транспортування не передавали з рук в руки, а фактично кидали.

Та щойно журналіст витягла свій мобільник, щоб зафіксувати, як вивозять книги, знімати їй заборонили.

«Бачу, що хлопці кидають книжки, книжка розлітається, я зупинилася, взяла свій телефон, щоб зробити відео, спочатку прийшли охоронці з претензіями, у них нічого не вдалося, тоді підійшов священик, він не представився. Запитав як мене звати і з якого я ЗМІ, почав комусь телефонувати. Коли не додзвонився, постояв, подивився, взяв мій телефон, намагався його відібрати, почав викручувати руки», – каже випусковий редактор ЗІКу Олена Івашків.

«Так, я заборонив їй знімати, якщо ви не показуєте посвідчення, вона не представилася до кінця правильно, не показавши посвідчення, я прошу перед нею вибачення, якщо її це дуже образило», – зазначив о. Степан Сус, голова Центру Військового Капеланства.

У бібліотеці Стефаника трагедії через таке ставлення до книжкових раритетів не роблять.

«Якщо десь може, ну молоді хлопці, ви розумієте, вони не можуть на місці стояти спокійно, молода сила, буяє, десь може щось і кинули, це не добре, але ми зробили зауваження, там є наші працівники», – каже заступник генерального директора ЛННБУ ім. Василя Стефаника.

До слова, коли частину книг перевозили самі бібліотекарі до своїх фондів – правил транспортування також не дотримувались.

Нині сторінки з книжок вже не вилітають. Сьогодні солдати працюють акуратно, вони усі в рукавицях, та спокійно передають книги.

Костел єзуїтів уже на 60 відсотків звільнили від книжок. Усі причетні до вивезення книжкових раритетів запевняють: до кінця листопада збірників у цьому закладі вже не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...