• Головна
  • Суд відновив слідство у справі екс-мера Винник, якого засудили до 8 років тюрми
15:30, 18 листопада 2011 р.

Суд відновив слідство у справі екс-мера Винник, якого засудили до 8 років тюрми

Апеляційний суд Львівської області додатково вивчатиме кримінальну справу проти екс-мера Винник Теодора Гудзяка та маклера Любомира Леськіва, яких вироком Шевченківського районного суду Львова визнано винними у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання хабара).

Рішення про проведення судового слідства у кримінальній справі 18 листопада прийняв суддя Апеляційного суду Львівської області Василь Ревер під час попереднього розгляду справи за поданими апеляціями.

Нагадаємо, вироком Шевченківського районного суду Львова у серпні 2011 року екс-мера Винник визнано винним у хабарництві й засуджено до 8 років позбавлення волі. На сьогодні вирок не набрав законної сили, і Гудзяк перебуває на волі, оскільки подані апеляції на рішення суду першої інстанції.

Вирок Шевченківського районного суду Львова оскаржив в апеляційному порядку сам Гудзяк та прокуратура Львівської області.

Як повідомила у коментарі ЗІКу прокурор Наталія Стефанів, прокуратура внесла апеляцію у частині неправильного нарахування судових витрат. За її словами, в апеляційному суді прокуратура підтримує вирок суду першої інстанції – про те, що Гудзяк має бути за ґратами.

У той час, як повідомив адвокат Теодора Гудзяка Володимир Коваленко, захист подав апеляцію з проханням виправдати екс-мера Винник. «Немає складу злочину в його діях», – вважає адвокат.

За його словами, відновлення судового слідства в апеляційному суді «означає, що суд безпосередньо хоче дослідити обставини справи, додатково буде розглядати окремі моменти, до яких у нього багато запитань».

«Справа розслідувана дуже неякісно. Це приклад для студентів – як не можна працювати в боротьбі зі злочинністю», – вважає Коваленко.

Нагадаємо, 10 лютого 2010 року при отриманні хабара міліція затримала мера міста Винники Теодора Гудзяка та помічника одного із депутатів Винниківської міськради. Йшлося про суму хабара у кілька десятків тисяч доларів за виділення земельної ділянки площею 0,07 га. Затримання відбулося в ресторані «Гетьман» у Винниках.

Наступного дня львівська міліція передала матеріали щодо затримання мера Винник Теодора Гудзяка у прокуратуру.

Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу проти мера міста Винники Теодора Гудзяка за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Після цього прокуратура Львівської області пропонувала тримати під арештом підозрюваного в отриманні хабара мера Винник Теодора Гудзяка. Про це 3 березня 2010 року на прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Олексій Баганець.

З його слів, справу за рішенням Генпрокуратури України було передано у провадження слідчого з особливо важливих справ ГПУ, який прийняв інше рішення. «З нашим поданням щодо посередника він погодився, і суд його заарештував. Щодо іншої особи, слідчий цю людину на арешт до суду не представив, а сам виніс постанову і застосував іншу міру запобіжного заходу – заставу», – розповів Баганець.

Прокоментувати дії представників ГПУ прокурор Львівщини відмовився. Баганець зазначив, що обвинувачення у вчиненні злочину пред’явлене обом – меру Винник Теодору Гудзяку та помічнику депутата Винниківської міськради.

Нагадаємо, слідчі Генпрокуратури визнали недоцільним тримати мера Винник Теодора Гудзяка під вартою і випустили його під заставу. Розмір застави – близько 100 тис. грн.

Нагадаємо, 19 лютого Шевченківський районний суд міста Львова залишив під вартою помічника депутата Винниківської міської ради, якого затримали разом із мером Винник Теодором Гудзяком. У цей же день «справу Гудзяка» було передано для розслідування у Генпрокуратуру.

А раніше, 13 лютого, Шевченківський районний суд міста Львова залишив мера Винник Теодора Гудзяка під вартою на 10 діб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...