• Головна
  • У Львові відбудеться фестиваль дитячої духовної пісні
17:00, 15 листопада 2011 р.

У Львові відбудеться фестиваль дитячої духовної пісні

19-20 листопада в Будинку камерної та органної музики у Львові проходитиме фестиваль дитячої духовної пісні «Співаймо канон». В рамках фестивалю – конкурсні змагання виконавців.

Про це ЗІК повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Першого дня захід розпочнеться о 13:30, а другого – о 14:00. Вхід для всіх охочих безкоштовний.

Фестиваль проводиться уже не вперше. Минулого року під час заходу було представлено дитячий збірник духовних пісень. Цього року організатори вирішили урізноманітнити звичайний концерт і проведуть його у формі конкурсу.

«Хори, що беруть участь, повинні заспівати хоча б один твір у формі канону. Канон, тобто пісня, у якій кожен голос повторює те саме, наслідуючи попередній, є улюбленою формою хорового співу для дітей», – розповіла організатор фестивалю, керівник дитячого хору «Радуниця» Наталія Манько..

Цікавою новинкою цього фестивалю-конкурсу є те, що кожен хор повинен представити себе, за що також виставлятимуться бали і присвоюватимуться нагороди. В журі запрошено відомих і шанованих діячів мистецтва: це Володимир Сивохіп, Василь Коваль, Зеновій Демцюх та Олег Цигилик.

У фестивалі участь візьмуть: Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця» УДЮМК Шевченківського району, колективи дитячої музичної школи №8 і ДДШМ №10, вокальна група «Чорнобривці» МЦ «Веселі черевички», вокальний ансамбль «Ромашка» (м. Ходорів), Зразковий дитячий хор «Оберіг» (м. Винники), Народний хор «Жайвір» та хор старших класів дитячої музичної школи №1, Зразковий вокальний ансамбль «Намисто», МПК ім. Г. Хоткевича, Народний дівочий хор «Ліра» Львівського національного університету ім. І. Франка.

«Цього року також братиме участь хор «Коралі» м. Вишгород, який є давнім другом хору «Радуниця». Вже традиційно учасники нашого хору прийматимуть вишгородян в своїх сім’ях», – додала Манько.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...