• Головна
  • Відтепер, щоб стати міліціонером, потрібно буде знати українську мову
11:41, 4 листопада 2011 р.

Відтепер, щоб стати міліціонером, потрібно буде знати українську мову

Верховна Рада ввела вимогу про знання української мови для прийому на роботу в органи міліції. Законопроект вводить цілу низку додаткових критеріїв для претендентів на посаду в органах міліції.

Зокрема, встановлюється, що на службу в міліцію приймають громадян України, які досягли 18-річного віку, мають повну загальну середню освіту, а також якості, передбачені колишньою редакцією закону про міліцію.

До цього законодавство передбачало лише, що на роботу в міліцію може бути прийнято громадян, які здатні за своїми особистими, діловими і моральними якостями, освітнім рівнем, фізичною підготовкою та станом здоров’я виконувати покладені на міліцію завдання.

Крім цього, законопроект передбачає, що призовники не підлягають прийняттю на службу в міліцію, крім осіб, яких приймають на навчання до вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ.

Також у законопроекті більш чітко прописано умови заборони прийняття на роботу в міліцію осіб, яких раніше притягали до кримінальної відповідальності.

Якщо до внесення цих змін закон установлював, що в міліцію не приймають осіб, яких раніше засуджували за здійснення злочину (крім виправданих судом), то відповідно до прийнятого законопроекту, заборонено прийняття на роботу в міліцію осіб, яких було засуджено за злочин вироком суду, що набув чинності, а також осіб, щодо яких було винесено рішення про закриття кримінальної справи з нереабілітуючих підстав.

Водночас із редакції законопроекту до другого читання було виключено норму, прийняту в першому читанні, якою пропонувалося зобов’язати випускників вищих навчальних закладів МВС, які одержали освіту за кошти державного бюджету, відпрацьовувати в підрозділах міліції за напрямками. Закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...