• Головна
  • Подорожчання електрики стане катастрофою для «Львівводоканалу» - Садовий
12:00, 3 листопада 2011 р.

Подорожчання електрики стане катастрофою для «Львівводоканалу» - Садовий

З 1 листопада тарифи на енергоносії для  комунального підприємства «Львівводоканал» зросли на 5%, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Чергове  зростання вартості енергоносіїв призведе до збільшення нарахувань на 500 тис. грн. Це катастрофічна ситуація для підприємства, адже ми не маємо джерела покриття таких додаткових витрат. Станом на сьогодні ми боргуємо енергетикам 2,8 млн.грн. Очевидно, що наступного місяця борги тільки зростатимуть. «Львівводоканал» працює у збиток і є заручником ситуації з тарифами. З початку року ціни на електроенергію змінювалися 7 разів. Натомість тарифи на наші послуги є стабільними. Неодноразові звернення у профільне міністерство та нацкомісію у сфері державного регулювання комунальних послуг залишаються без відповіді. Тим часом підприємство неухильно нарощує борги. Ми змушені скорочувати видатки на ремонтні роботи, економити на закупівлі труб, матеріалів», - зазначив в.о.директора ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Садовий.

Зважаючи  на реальну загрозу знеструмлення  об’єктів водопостачання міста, керівництво «Львівводоканалу» просить усіх одержувачів послуг вчасно розраховуватись за надані послуги.

Технологія  виробництва послуг з водопостачання та водовідведення у Львові дуже енергомістка, бо на шляху від артезіанської свердловини до споживача вода підкачується надпотужними насосними станціями. Завдяки впровадженню енергоощадних заходів за кошти Світового банку «Львівводоканалу» вдалося досягти значної економії електроенергії – до 11 млн. кВтгод в рік. Однак, постійне здорожчання вартості енергоносіїв зводить нанівець економічний ефект від реалізованих проектів.

З початку року ціни на електроенергію для комунального підприємства «Львівводоканал» зростали сім разів: 4 % у січні, 5% у лютому, 2,4% у березні, 1,5% у квітні, 2,5% у травні, 1% у червні, 5% у листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...