• Головна
  • Львівську міську раду можуть розпустити
10:00, 27 жовтня 2011 р.

Львівську міську раду можуть розпустити

На думку представників Колегії громадських експертів і консультантів, міський голова Львова матиме усі юридичні можливості для розпуску діючого депутатського складу Львівської міської ради, якщо у суді буде доведено незаконність прийнятої ухвали №857 від 29.09.2011 «Про скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011 №561 (зі змінами)». Про це повідомили в Колегії громадських експертів і консультантів.

Як зазначають експерти, однією із підстав для дострокового припинення повноважень міської ради, яка передбачена статтею 78 закону «Про місцеве самоврядування в Україні» є прийняття депутатами рішення з порушенням Конституції України, відповідного закону та інших законів, ігноруючи при цьому вимоги компетентних органів про приведення цих рішень у відповідність із законом.

Міський голова може порушити питання перед Верховною Радою за наявності рішення суду про визнання актів ради незаконними про призначення позачергових виборів депутатів Львівської міської ради (частина 4 статті 78).

Як відзначають представники колегії, порушення, які допущені при прийнятті ухвали №857 – очевидні. Відсутність юридичного обґрунтування та формальних підстав для скасування рішення виконкому свідчить про низький рівень знань ініціаторів прийняття ухвали, розуміння правової природи функціонування органів місцевого самоврядування. Міська рада також вийшла за межі своєї компетенції відновивши дію попереднього рішення виконавчого комітету. Це вершина правового безглуздя, - зазначають у Колегії.

Довідка.

Громадська організація «Колегії громадських експертів і консультантів» зареєстрована 25 березня 2009 р. як місцева громадська організація у виконавчому комітеті Львівської міської ради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...